MAN Lion’s Coach sa plafonskim liftom

MAN Lion’s Coach sa plafonskim liftom

MAN-ov Centar za modifikaciju autobusa napravio je prvi model MAN Lion’s Coach opremljen plafonskim liftom, za prevoznika Voyages Emile Weber. Ovo će učiniti putovanje bezbednijim i udobnijim za putnike sa fizičkim invaliditetom.

Firma Voyages Emile Weber je jedna od prvih prevoznika u Luksemburgu koja se specijalizovala za potrebe putnika sa ograničenom pokretljivošću. Pravilno rešavanje funkcionalnih potreba klijenata koji žive sa invaliditetom zahteva vozila koja su u potpunosti prilagođena njima, vozila poput MAN Lion’s Coach koji je uz pomoć stručnjaka prilagođen u MAN-ovom Centru za modifikaciju (BMC) u Plauenu, Nemačkoj.

MAN_Lions_Coach_lift_1

Uz pomoć lifta, putnici sa poteškoćama u kretanju mogu da se kreću bezbedno i udobno od vrata do njihovog sedišta. Korisnici invalidskih kolica mogu sami da uđu u autobus pomoću modernog spoljašnjeg lifta koji je naknadno ugrađen u model MAN Lion’s Coach.

Još jedna posebna karakteristika je toalet u zadnjem delu vozila, kojeg su stručnjaci BMC-a naknadno ugradili u model MAN Lion’s Coach i kojem putnici mogu da pristupe direktno uz pomoć plafonskog lifta lociranog u prolazu između sedišta. Fleksibilnost je osigurana pomoću rotirajućeg sedišta lifta, koji je pričvršćen u vozilu tako što je zakačen za šine montirane na krovu plafona. Pored toga što je tapacirano, sedište se sastoji od preklopnog pojasa, naslona, podnožja za noge i rukohvata.

MAN_Lions_Coach_lift_2

Pri projektovanju toaletne kabine se takođe vodilo računa o pristupačnosti. Na primer, dodatno rukohvati su instalirani na obe strane toaleta kako bi osigurali sigurnost putnika dok se kreću unutar kabine. Pored toga, prostor je takođe opremljen dugmetom za alarm, alarmom za dim, dvostrukom utičnicom, sušačem za ruke, držačem za ubrus i sapun. U skladu sa savremenim potrebama, energetski efikasno osvetljenje obezbeđuje LED rasveta.

MAN-ov Centar za modifikaciju autobusa, kako gradskih tako i turističkih, počeo je sa radom u Plauenu 2015. godine. Fabrika zapošljava oko 140 ljudi, koji teže ispunjavanju specifičnih zahteva potrošača u pogledu završnih detalja i opreme autobusa.

Descargar musica