Električni VDL za Roterdam

Električni VDL za Roterdam

Prevoznik Ret iz Roterdama je kompaniji VDL Bus & Coach dodelio posao za isporuku 55 električnih autobusa i kompletne infrastrukture za punjenje.

VDL Bus & Coach je dobio posao za 55 električnih autobusa javnom prevozniku Ret iz Roterdama. VDL će takođe obezbediti infrastrukturu za punjenje. Isporuka treba da se završi do kraja 2019. godine. Autobusi će se puniti tokom noći u garaži i tokom rada putem brzog sistema punjenja. Takođe, više od 100 hibridnih autobusa naručiće kompanija Ret, kako je najavio generalni direktor.

VDL_Citea_Electric_Ret_Rotterdam

Holandija ima ambiciozan cilj u pogledu električne mobilnosti. Kompanija VDL Bus & Coach je već uključena u dva velika projekta: jedan u Ajndhovenu, gde 43 zglobna električna autobusa prevoze za firmu Hermes (Transdev group) i drugi koji je nedavno predstavljen u Amsterdamu, gde 100 električnih autobusa rade oko aerodroma Šipol. Prevoznik je Connexxion, kompanija koja još uvek pripada Transdev grupaciji. Pokrajine, centralna Vlada i prevoznici u Holandiji već su odlučili da autobusi na dizel više neće biti kupovani od 2025. godine i da će do 2030. godine svi gradski autobusi biti na električni pogon. Kao što je izveštavano u holandskoj štampi, firma Ret, poput ostalih prevoznika, radiće u tom pravcu korak po korak: 55 autobusa će stići 2019. godine, 50 tokom 2021. godine, 50 u 2024. godini i 110 u 2029. godini.

Ugovor za prvih 55 električnih autobusa dodeljen je kompaniji VDL Bus & Coach. Oni će početi sa radom do kraja 2019. godine. Planirano je da autobusi prevoze u Roterdamu i okolini. Mauris Unk, generalni direktor prevoznika Ret kaže: „Sa ovom porudžbinom, održivost našeg voznog parka postaje korak bliže. Takođe nameravamo da poručimo više od 100 hibridnih autobusa ove godine. Koristićemo 55 električnih autobusa na kraćim gradskim i hibridne autobuse na regionalnim linijama“.

Descargar musica