Evropski proizvođači električnih autobusa za standardizaciju

Evropski proizvođači električnih autobusa za standardizaciju

Evropski proizvođači autobusa Irizar, Solaris, VDL i Volvo su se dogovorili da se njihovi električni autobusi usaglase sa sistemima za punjenje koje proizvode ABB, Heliox i Siemens.

Irizar, Solaris Bus & Coach, VDL Bus & Coach i Volvo Buses su se usaglasili na međusobnu operativnost njihovih električnih autobusa sa infrastrukturom za punjenje električnom energijom koju proizvode ABB, Heliox i Siemens. Cilj je da se obezbedi otvoreni interfejs između električnih autobusa i sistema za dopunu električnom energijom i da se olakša uvođenje električnih autobuskih sistema u evropske gradove.

vdl_citea_slfa_electric

Sektor javnog prevoza u Evropi se priprema za uvođenje električnih autobusa uvođenjem standarda preko Evropskog tela (CEN-CENELEC) i Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO/IEC). Očekuje se da evropski standardi budu primenjeni 2019. godine, a međunarodni 2020. godine.

Međutim, mnogi gradovi već sada uvode električne autobuse. Kako bi zadovoljili potrebe tih gradova, ovi proizvođači autobusa i sistema za punjenje su se usaglasili da pristupe otvoreno i transparentno. Koristiće se željeni interfejs koji će biti otvoren za sve učesnike na tržištu i koristiće se za električne autobuse koji se pune na krajnjim stanicama za vreme eksploatacije i noću u garaži. Za punjenje se koriste različiti sistemi, kao što su pantograf, kontaktne ploče, bežična komunikacija i plagin sistemi.

Cilj ovog usaglašavanja je da se olakša uvođenje sistema električnih sistema u gradove i da se osigura pouzdanost i kompatibilnost među markama autobusa i sistema za punjenje. Drugi proizvođači autobusa i sistema za punjenje su pozvani da se priključe saradnji.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.com

Descargar musica