Miškolc za MAN na gas

Miškolc za MAN na gas

Nemački MAN je mađarskom gradu isporučio ukupno 75 autobusa na gas MAN Lion’s City CNG.

Čitav grad Miškolc se pojavio na promociji 75 novih autobusa MAN Lion’s City CNG početkom marta. Grad sa 160 hiljada stanovnika je, u okviru ekološkog programa obnovio vozni park modernim autobusima, a pre toga pustio u promet novi tramvajski sistem i obnovio gradsku železnicu.

man_lions_city_cng_mvk_miskolc2

U novoj zeleno-beloj kolor šemi, MAN autobusi na gas odudaraju od starih teget-žutih vozila. Gradski prevoznik MVK Zrt. očekuje značajno poboljšanje u kvalitetu vazduha smanjenjem emisija štetnih gasova. Pored toga, autobusi na gas su tiši od dizel autobusa. Prvi MAN autobusi su Miškolcu isporučeni 2002. godine, a onda je usledila i isporuka zglobnih Neoplan Centrolinera 2006. godine.

man_lions_city_cng_mvk_miskolc1

Najnovija isporuka 75 autobusa MAN Lion’s City CNG se sastoji od 40 solo i 35 zglobnih niskopodnih autobusa. Vozila su opremljena audio-vizuelnome informacionim sistemima spolja i unutra, klima uređajem i besplatnim bežičnim internetom. Solo autobusi imaju mesta za 30 putnika koji sede i 54 mesta za stajanje, dok zglobna imaju 42 sedišta i 110 mesta za stajanje.

Solo autobus dužine 12 metara pogoni Euro 6 motor E2876 snage 272 KS, dok zglobni autobus dužine skoro 19 metara ima isti motor, ali snage 310 KS. U tankovima na krovu ima mesta za 1.460 litara prirodnog gasa. Za ove autobuse je gradski prevoznik sagradio i novu punionicu gasa kapaciteta punjenje 6 autobusa od jednom u zatvorenom delu garaže, kao i za dva putnička automobila na javnom delu garaže.
(Foto MAN Truck & Bus)

Descargar musica