6 comments

  1. najruzniji i najneprakticniji ikarbusov proizvod koji je do sada krocio na beogradske ulice. nadam se da ce ih biti sto manje.

  2. Kao i kod ostalih Ikarbusa ostao najobicniji beli lim sto drzi stakla pored vrata, sa zavrsnom obradom da se poseces. Posle 5000 km, odvrnu se srafovi, plasticni cepovi poispadaju, majstori iz GSP-a ce skinuti ta stakla, a limovi ce ostati da lupaju narednih 15 godina. Za pohvalu je bolje uklopljena prednja strana, a ne kao kod ik 112, gde je plastika sto drzi farove samo “nataknuta” na N seriju. Moram da primetim da crvena boja mnogo bolje lezi od bilo koje druge. Autobus kao autobus je super, ali treba jos raditi na sitnicama da bi bio odlican. U svakom slucaju cestitke radnicima Ikarbusa na trudu i zelim im jos vecu proizvodnju.
    Jedino ne vidim kakvu perspektivu ovaj autobus ima u Beogradu. Prostor iza drugih vrata je neupotrebljiv za stajanje. Za medjugradsku voznju je odlican (Obrenovac, Lazarevac…) Za beograd je mnogo bolje resenje IK 112 i jeftinije resenje.

  3. Pročitao sam da će Svajcarska firma Emili Frej finansirati Euro 6 motor i novu šasija. Sta mislite da li Ikarbus ima šanse da izvozi Mercedese u zemljama u okruženju? I koliko mogu da budu konkurentni jednom Solarisu na primer? Ako moze bez nekog politički motivisanog odgovara-Stručno.

  4. Razočaran sam što ovde niko ne odgovara na pitanja čitalaca.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Descargar musica