EKSKLUZIVNO: Novi crveni Ikarbus-Mercedesi za Beograd

EKSKLUZIVNO: Novi crveni Ikarbus-Mercedesi za Beograd

Ikarbus je danas predstavio 10 novih autobusa na Mercedesovoj šasiji. To je prvi kontigent od 30 autobusa IK112LE koliko je GSP Beograd naručio od zemunskog proizvođača.

U pitanju su klimatizovani low entry autobusi koji zadovoljavaju Euro 5 normu izduvne emisije. S obzirom na to da su namenjeni prevozu putnika u gradskom saobraćaju, Grad se opredelio za varijantu sa troje vrata i 35 sedišta, pri čemu su dva sedišta u prvom redu namenjena osobama sa malom decom, ili osobama sa posebnim potrebama. Prilagođeni su lakom ulasku starih i slabo pokretnih osoba, a poseduju i rampu za lakši ulazak osoba sa invaliditetom ili sa kolicima. Dodatni ugođaj stvaraju zatamnjena stakla.

GSP112LE-1GSP112LE-2

Sa tehničke strane se ne razlikuju previše od prethodne serije IK112LE, o kojoj smo skoro pisali. Pogoni ih motor snage 220 kW (299 KS) uparen sa šestostepenim automatskim menjačem ZF EcoLife. Prema zahtevu kupca, Mercedesova šasija OC500LE je opremljena sistemom za samodolivanje ulja.

Prema novoj specifikaciji grada Beograda, autobusi su opremljeni brojačem putnika, WiFi hotspotom sa besplatnim pristupom internetu, kao i sigurnosnim kamerama koje snimaju unutrašnjost i okolinu vozila.

GSP112LE-3

Detaljnu foto reportažu možete videti OVDE.

(Tekst i foto Aleksandar Dragutinović – Autobusi.NET)

One comment

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica