Indija nabavlja autobuse na struju

Indija nabavlja autobuse na struju

Bangalor, grad u Indiji sa 8,5 miliona stanovnika unapređuje gradski prevoz sa 150 električnih autobusa.

Vladina agencija za transport BMTC (Bengaluru Metropolitan Transport Corporation) iz indijskog grada Bangalor je odlučila da uskoro uzme u zakup 150 električnih autobusa. Tenderski proces za nabavku usluga korišćenja električnih autobusa će biti završen uskoro i autobusi će biti uvedeni u vozni park BMTC.

byd_bmtc_bengaluru2

Iako se daju subvencije za korišćenje električnih autobusa, oni neće biti kupljeni već iznajmljeni. Odabrani prevoznici bi vršili usluge prevoza i održavanja autobusa, a BMTC će sa njima zaključiti ugovor. Agencija je takođe odlučila da uvede električne autobuse i u međugradski prevoz, ali samo na relacijama do 200 km, s obzirom na autonomiju baterija. Ovi autobusi bi takođe bili zakupljeni i ustupljeni odabranim prevoznicima.

byd_bmtc_bengaluru1

Glavni cilj bio je da se smanji zagađenje i Vlada je već izašla sa planovima da promoviše dane javnog prevoza svake druge nedelje u gradu Bangalor.

Pored Banagalora, dvomilionski grad Indor će uskoro pustiti u rad 40 novih električnih autobusa da bi se postigla bolja povezanost grada sa obližnjim stanicama. Vlada je nedavno odobrila dugo očekivani predlog građana da grad u saobraćaj uvede električne autobuse.

Descargar musica