Prvi električni autobusi za Ekvador

Prvi električni autobusi za Ekvador

Južnoamerička država je još jedan novi kupac električnih autobusa marke BYD. Prvi autobusi stižu u martu.

Firma Saucinc je privatni autobuski prevoznik, iz grada Gvajakil u Ekvadoru, koji traga za modernizacijom svog voznog parka električnom energijom. Nakon 5 godina istraživanja, podigli su kredit u vrednosti od 7,7 miliona američkih dolara za kupovinu 20 električnih autobusa i njihovih sistema za punjenje. Kompanija BYD, svetski lider u električnoj mobilnosti i zelenoj tehnologiji, radi na proizvodnji poručenih autobusa dužine 12 metara, sa kapacitetom od 80 putnika po autobusu. Do marta 2019. godine, grad Gvajakil imaće vozni park sa nultom emisijom sa karakteristikama poput klima uređaja, bežičnog interneta i povećanu udobnost za vozača, promovišući modernizaciju javnog prevoza u Ekvadoru.

BYD_Guayaquil_1

Električni autobus imao je pravi probni period u gradu Gvajakim u periodu od novembra 2017. do marta 2018. godine, sa prosečnim opsegom od 250 kilometara dnevno. Ukupno, 72.000 ljudi koristilo je električni autobus. Procenjuje se da će ovaj vozni park od 20 električnih autobusa izbeći emisiju od 12,8 tona ugljen-dioksida i potrošnju od 2.9 miliona litara dizela tokom jednogodišnjeg rada, postižući uštedu od 8 miliona američkih dolara za vladu Ekvadora, koja trenutno subvencioniše snabdevanje gorivom.

BYD_Guayaquil_2

Tehnologija kompanije BYD pružiće vozačima udobno radno mesto i povećaće sigurnost na putu, sa karakteristikama poput kontrole ograničenja brzine putem softvera, i kamera u autobusima.

BYD_Guayaquil_3

Gvajakil će postati lider u električnoj mobilnosti Ekvadora sa prvim električnim voznim parkom autobusa i prvom brzom stanicom za punjenje. Ova stanica će takođe obezbediti energiju za projekat električnog taksija koji će biti potvrđen 2019. godine. Pored Santjaga, glavnog grada Čilea, koji trenutno ima vozni park od 100 autobusa, Gvajakil brzo postaje referent u južnoameričkom regionu za javnu mobilnost sa nultom emisijom.

Descargar musica