Za Bogotu 700 Volvo zglobnih autobusa

Za Bogotu 700 Volvo zglobnih autobusa

Za BRT sistem Transmilenio u Bogoti stižu zglobni i dvozglobni autobusi na šasiji Volvo B340M.

Kompanija Volvo Buses osvojila je tender za 700 autobusa za Bogotu u Kolumbiji, sa kompanijama Fanalca/Transdev i Somos K. Autobusi će prevoziti putnike u BRT (Bus Rapid Transit) sistemu Transmilenio U BogotI. Nova porudžina je najveća u poslednjih deset godina za Volvo Buses u Latinskoj Americi i potvrđuje vodeću poziciju kompanije u segment BRT. Porudžbina za 700 Volvo autobusa je deo javnog tendera u Bogoti gde je kupljeno 1.441 autobusa za gradski BRT sistem, Transmilenio. Volvo je u partnerstvu sa prevoznicima Fanalca/Transdev i Somos K, koji su na tenderu dobili operativne lotove.

Volvo-B340M_transmilenio_2

Ovih 700 autobusa je nadograđeno na šasijama tipa Volvo B340M, od njih je 298 zglobnih, a 402 su dvozglobna, koje pokreće motor sa 12 litara i kapacitetom za 160, odnosno 250 putnika. Šasije će karosirati firma Superpolo iz Kolumbije, a isporuka će početi u martu 2019. godine. Bogota zamenjuje svoje Euro II i Euro III autobuse novim vozilima koja zadovoljavaju daleko strožije Euro V standarde emisije. Pored ove zamene, kolumbijska prestonica takođe proširuje kapacitet svog BRT sistema za 30% kroz uvođenje više dvozglobnih autobusa.

Zglobni i dvozglobni autobusi koji rade u BRT sistemu poput Transmilenija, predstavljaju dobro dokazana rešenja ka poboljšanju efikasnosti i održivosti javnog prevoza u velikim gradskim područjima. Oni ubrzavaju protok putnika, smanjuju emisiju po prevezenom putniku i smanjuju operativne troškove. Od 2001. godine, kompanija Volvo je isporučila vise od 2.300 gradskih autobusa BRT sistemu Bogote. Vozni park uključuje skoro 360 hibridnih autobusa čineći ga najvećim među voznim parkovima elektrifikovanih autobusa u Južnoj Americi.

Volvo-B340M_transmilenio_1

Volvo je pionir u razvoju autobusa za BRT sisteme i smatra se liderom na tržištu Latinske Amerike. Sa ovom najnovijom porudžbinom, kompanija je isporučila vise od 5.000 autobusa BRT sistemima u Kuritibu (Brazil), Bogotu (Kolumbija), Gvatemalu (Gvatemala), Meksiko Siti (Meksiko), Santijago (Čile) i San Salvador (Salvador). Dodeljene ugovore potpisali su Transmilenio i prevoznici 16. novembra.

Descargar musica