SOLARIS URBINO ELECTRIC U BRAUNŠVAJGU

SOLARIS URBINO ELECTRIC U BRAUNŠVAJGU

U nemačkom Braunšvajgu je održana zvanična prezentacija prvog modela Solaris Urbino 12 electric sa induktivnim punjenjem, nakon čega je vozilo pušteno u redovan saobraćaj.

Posle par minuta beskontaktnog induktivnog punjenja, vozilo je sa putnicima krenulo u svoju prvu vožnju. Solaris Urbino 12 electric za Braunšvajg je opremljen sistemom za beskontaktno induktivno punjenje koje je isporučio Bombardier. On omogućava da se autobus automtaski puni na usputnim stanicama pomoću kalema smeštenih ispod kolovoza. Ceo proces je brz, efikasan i traje svega par minuta. Uvođenje bežičnog sistema punjenja Primovefast je omogućilo Solarisu da autobus opremi malim baterijama kapaciteta 60 kWh, čime se štedi na troškovima i prostoru.

urbino_12_electric_braunschweig

U 2014. godini će Solaris isporučiti Braunšvajgu još 4 električna autobusa na induktivno punjenje. To će biti zglobni autobusi dužine 18 metara opremljeni baterijama od 90 kWh. Solaris Urbino 18 electric će biti prvi zglobni električni autobus koji je napravio Solaris. Kupac je zadržao opciju za nabavku još jednog dodatnog vozila.

Kupovina autobusa je deo istražnog projekta u Braunšvajgu o prevozu na električni pogon putem induktivnog punjenja nazvanog „EMIL“, čiji je cilj da se poveća broj induktivno punjenih električnih autobusa. Tokom prve etape projekta, gradskom linijom M19 koja kruži unutar strogog centra grada saobraćaće isključivo električni autobusi.

Solaris će isporučiti i dva električna autobusa Solaris Urbino 12 electric sa konvencionalnim „plug-in“ priključkom gradu Diseldorfu. Oni su opremljeni baterijama od 210 kWh. Oba vozila mogu biti opremljena i automatskim sistemom za brzo punjenje na stanicama putem specijalne trole na krovu. Ovo rešenje je zvanično predstavljeno prošle godine.

Za Solarisov autobus na baterije se odlučio i švedski grad Vesteros, koji je naručio Solaris Urbino 12 electric sa konvencionalnim „plug-in“ priključkom. Njegove baterije od 160 kWh se mogu podeliti u četiri jedinice. Dve od njih, 40 kWh svaka, biće postavljene na krov, dok će preostale dve biti montirane u zadnjem delu vozila. Zahvaljujući ovakvom rešenju, osovinska opterećenja će biti ravnomernije raspoređena i biće dodata još tri sedišta pozadi. Pored toga, autobus će biti opremljen grejačem kojeg pokreću gasni cilindri instalirani na krovu. Gasni grejač će povećati autonomiju kretanja autobusa.

Sa narudžbinom dva zglobna autobusa Solaris Urbino 18.75 electric sa gorivnim ćelijama za Hamburg, Solaris će u svoju ponudu uvrstiti još jedno inovativno rešenje. Vozila za Hamburg će biti opremljena baterijama od 120 kWh. To će biti najduži električni autobusi koje je proizveo Solaris i koristiće gorivnu ćeliju proizvođača Ballard snage 101 kW za povećanje autonomije kretanja.

Foto: Solaris Bus & Coach

Descargar musica