Stiže potpuno električni Citaro

Stiže potpuno električni Citaro

U septembru na IAA u Hanoveru biće predstavljen potpuno električni Mercedes-Benz Citaro.

Mercedes-Benz čuva karte potpuno električnog autobusa Citaro. Zvanični debi će biti proslavljen na manifestaciji IAA u Hanoveru narednog seprembra. Osnova njegovog pogonskog sistema je električna portalna osovina sa elektromotorima na glavčinama točka. Maksimalna snaga motora je 2 x 125 kW, dok je obrtni moment 2 x 485 Nm.

Litijum-jonske baterije sa ukupnim kapacitetom od oko 243 kWh su odgovorne za snabdevanje električnom energijom. One su podeljene između najviše deset modula. Kao i dva baterijska modula na krovu, standardna oprema uključuje četiri modula u zadnjem delu autobusa. U zavisnosti od zahteva kupca, mogu se montirati još dva ili četiri baterijska modula na krovu. Upotrebljena tehnologija punjenja je fleksibilna na sličan način.

Za početak serijske proizvodnje, predviđeno je punjenje preko Combo 2 konektora. Ukoliko, u cilju proširenja autonomije vozila, postoji potreba za punjenje u bilo kom trenutku, u budućnosti će takođe postojati mogućnost punjenja modela Citaro putem pantografa.

Foto: Daimler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica