VDL Citea Electric sada i od 14,5 m

VDL Citea Electric sada i od 14,5 m

VDL Bus & Coach proširuje ponudu električnih autobusa modelom Citea XLE-145 Electric dužine 14,5 metara.

VDL Bus & Coach proširuje proizvodni asortiman VDL Citea Electric modelom Citea XLE-145 Electric. Sa ovim električnim autobusom dužine 14,5 metara, kompanija VDL Bus & Coach dodaje novu dužinsku varijantu niskoulaznim električnim autobusima. Proizvođač je u septembru 2018. godine predstavio varijante električnog niskoulaznog autobusa od 12 i 12,9 metara. Na taj način, VDL podržava dalji prelazak na održiviji javni prevoz i u gradskim i u regionalnim oblastima. Za kompaniju je ovo logičan korak ka ponudi potpuno električnog asortimana proizvoda koji uključuje niskopodne, lake niskoulazne i niskoulazne verzije.

VDL_Citea_Electric_punjenje

Modularni concept
Poput celokupnog VDL Citea asortimana, model Citea XLE-145 Electric zasnovan je na modularnom VDL konceptu, koristeći postojeće komponente. To nudi mnoge prednosti u pogledu održavanja i servisiranja. Električna varijanta modela Citea Low Entry, dostupna je u konfiguraciji dvoja i troja vrata, sa fleksibilnim rasporedom enterijera. Sa dužinom od 14.5 metara, Citea XLE-145 Electric nudi veći putnički kapacitet nego ostali niskoulazni modeli. U autobusu ima mesta za 52 udobna putnička sedišta okrenutih u smeru vožnje.

Citea XLE-145 Electric opremljena je baterijama od 288 kWh kao standard. Baterije od 360 kWh su takođe dostupne kao opcija. VDL nudi različite sisteme punjenja. Standardno je Citea XLE-145 Electric opremljena Combo2 utikačem. Za veći kapacitet punjenja i opciju brzog punjenja, izbor pantografa je dostupan, montiran na vozilu ili na stanici za punjenje. Sa brzim dopunskim punjenjem, vozilo može preći preko 600 kilometara u toku dana.

VDL_Cittea_SLFA-181_Electric_Arriva_Helsingborg

30 miliona električnih kilometara
Danas, 400 električnih VDL autobusa pokrivaju u proseku 70.000 kilometara dnevno. Od aprila 2015. godine, autobusi VDL Citea Electric su ukupno prešli 30 miliona električnih kilometara. U poređenju sa konvencionalnim dizel autobusima, ovo predstavlja smanjenje ugljen-dioksida za 70% dnevno, što rezultuje boljim kvalitetom vazduha. Električni autobusi takođe obezbeđuju značajnu redukciju nivoa buke, što vodi ka tišoj i zdravijoj životnoj sredini.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica