VDL predstavio jedinstveni trg za punjenje autobusa strujom

VDL predstavio jedinstveni trg za punjenje autobusa strujom

U Valkensvardu u Holandiji je VDL otvorio lokaciju za punjenje električnih vozila na zemljištu firme VDL ETS (Enabling Transport Solutions) za sedam vozila istovremeno.

VDL je u holandskom gradu Valkensvard otvorio jedinstveni trg za punjenje autobusa električnom energijom na zemljištu firme VDL ETS (Enabling Transport Solutions). Na tom mestu će u isto vreme moći da se dopunjuje sedam vozila istovremeno. Rešenja brzog punjenja su ključna za postizanje optimalnih ukupnih troškova vlasništva (TCO). TCO predstavlja ukupan trošak vozila tokom čitavog ciklusa upotrebe.

Da bi se različitim autonomnim sistemima i opremi za punjenje omogućilo da međusobno komuniciraju i rade zajedno, trg za punjenje je konstruisan modularno. Na njoj je montirana oprema svih glavnih dobavljača sa različitim priključcima. Pored standardnih i tečnošću hlađenih priključaka, dostupna su i različita rešenja pantografa. Na primer, četiri lokacije se istovremeno mogu koristiti za testiranje pantografa montiranih na vozilima i pantografima montiranim na infrastrukturu. Sa ukupnom snagom od 1,4 MW, nije problem da se obavljaju testovi sa snagom punjenja do 600 kW i jačinom struje do 1.000 A. Primera radi, poseban kućni punjač za električne automobile puni samo do 11 kW.

Pražnjenje

Jedinstveno za ovaj trg za punjenje kod VDL ETS-a je to što pored mogućnosti punjenja vozila, ona mogu i da se isprazne putem infrastrukture za punjenje. Nakon praženjenja, energija se skladišti u stacionarnom baterijskom paketu. Ovaj sistem skladišta energije neće se koristiti samo za testiranje sistema punjenja nego i za ubrzani uvid u starenje sistema barerija i mogućnosti da im se pruži „drugi život“. Šta više, sistem omogućuje dobre mogućnosti za dalje istraživanje opterećenja na električnu mrežu koja stvaraju sesije punjenja.

Descargar musica