42 električna Solarisa za domaće tržište

42 električna Solarisa za domaće tržište

Solaris Bus & Coach je primio narudžbine za ukupno 42 električna autobusa namenjenih poljskom tržištu.

Solaris Bus & Coach je primio narudžbine za ukupno 42 električna autobusa za domaće tržište. Za vreme trajanja Međunarodnog sajma javnog gradskog prevoza – Transexpo, koji se održao u poljskom gradu Kielce od 11-13. oktobra, poljski proizvođač autobusa je ugovorio isporuku 20 električnih autobusa za prevoznika MPK iz Krakova. Narudžbina obuhvata 17 novih Urbino 12 i 3 Urbino 18 nove generacije, svi sa nultom emisijom izduvnih gasova. Autobusi će se napajati strujom putem pantografa na krovu i u garaži preko priključka. Krakov je prvi poljski grad koji ima autobusku liniju kojom će isključivo voziti autobusi sa nultom emisijom izduvnih gasova. Trenutno tom linijom saobraća pet Solarisa na baterije.

solaris_urbino12_electric_mpk_krakow

Solaris Urbino 12 electric nove generacije za MPK Krakow

Drugi ugovor je Solaris Bus & Coach tokom septembra potpisao sa prevoznikom PKM Jaworzno iz poljskog grada Javorzno ugovor o isporuci 22 autobusa na baterije. Ugovor uključuje model Urbino u različitim dužinama od 8,9 do 18 metara.

solaris_urbino12_electric_pkm_jaworzno

Solaris Urbino 12 electric u eksploataciji u PKM Jaworzno

Solaris je prve električne autobuse predstavio 2011. godine. Od tada je prodato više od 100 autobusa na baterije u Austriji, Češkoj Republici, Finskoj, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj i Poljskoj. Novi Urbino 12 električni autobus sa punjenjem putem pantograda je nedavno proglašen za „Bus of the Year 2017”.

Uručena nagrada za “Bus of the Year 2017” za model Solaris Urbino 12 electric. Foto Autobusi.NET

Descargar musica