Solaris Urbino za Dubrovnik

Solaris Urbino za Dubrovnik

Libertas iz Dubrovnika je naručio 11 autobusa Solaris Urbino 12 i to će biti prvi gradski autobusi poljske fabrike za Hrvatsku.

Poljski Solaris Bus & Coach će do kraja maja 2020. godine isporučiti 11 gradskih autobusa tipa Solaris Urbino 12 prevozniku Libertas iz Dubrovnika. Novi niskopodni autobusi vrede ukupno 2,5 miliona evra i imaće četvorogodišnju garanciju.

Originalna fotografija: D. Sombrutzki, Phototrans.eu; fotomontaža: Slobodan Kostić

Originalna fotografija: D. Sombrutzki, Phototrans.eu; fotomontaža: Slobodan Kostić

Vozila će biti opremljena ekološkim Euro 6D motorima snage 270 kW (367 KS) uparenim automatskim menjačem sa programom za značajnu uštedu potrošnje goriva. Od ukupno 85 putnika, 24 će moći da nađe sebi mesto za sedenje. Novi Solarisi će biti klimatizovani i opremljeni informcaionim sistemom za putnike sa LED displejima. Libertas je takođe tražio i da vozila budu opremljena video nadzorom unutar vozila i ispred vozila.

Isporuka autobusa klijentu iz Dubrovnika je prva isporuka Urbino gradskih autobusa Solarisa Hrvatskoj. Za sada postoji samo jedan Solaris InterUrbino 12,8 koji saobraća u Hrvatskoj, a isporučen je gradu Karlovcu 2014. godine.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica