BG: Ulaz u autobuse samo na prednja vrata?

BG: Ulaz u autobuse samo na prednja vrata?

Pripremljen novi (stari) paket mera kako bi se poboljšala naplata u gradskom prevozu. Pravilo će prvo zaživeti na svim najvećim okretnicama. Postrojavanje putnika pri ulasku u vozila javnog gradskog prevoza, uskoro bi moglo opet da bude mera za kojom poseže Direkcija za javni prevoz ne bi li povećala naplatu karata. A prema poslednjim, istina nezvaničnim podacima, švercuje se oko 45 odsto putnika u prestonici.

Predlog nadležnih stigao je i na adresu privatnih prevoznika i GSP “Beograd”. Iako u najvećem gradskom prevozniku nismo dobili zvaničnu potvrdu rukovodstva, zaposleni u ovom preduzeću kažu da se predlog odnosi na organizaciju ulaska na početnim stanicama.

– Predviđeno je da sprovođenje nove stare mere počne na okretnicama Zeleni venac, Železnička stanica, Trg republike, Studentski trg, Omladinski stadion, Konjarnik, Voždovac – objašnjavaju radnici GSP. – Predlog je da u prepodnevnoj smeni vozač na početnoj stanici otvori samo prednja vrata. Tu, odmah kod aparata za overu karata bi stajao još jedan zaposleni u GSP koji bi pratio da li putnici overavaju svoje karte. Ukoliko neko to ne učini, bio bi opomenut, a ukoliko odbije, ovlašćeni radnik bi pozvao komunalnu policiju. Vozilo neće moći da krene sa početne stanice sve dok svi putnici ne overe putne isprave.

PROPISI NISU NI UKIDANI
Mera ulaska na terminusima samo na prednja vrata zvanično nije ukinuta, ali je Direkcija za javni prevoz zvanično stopirala pravilo po kojem se na svim stanicama za ulazak koriste samo prednja vrata, ako se radi o solo vozilima, odnosno prednjim i zadnjim ako su zglobni, jer je to izazvalo još veće zastoje i gužve.

U drugoj smeni, za proveru putnika na prednjim vratima biće zadužen vozač, dok će dodatno angažovani službenik kontrolisati zadnja vrata. I na linijama van centra grada, na periferiji, predviđeno je da vozač otvara samo prednja vrata, ali ne samo na početnoj, već na svakoj stanici.

Iz konzorcijuma privatnih prevoznika su nam potvrdili da su i oni dobili ovaj predlog, s tim što bi za nadgledanje putnika i da li prilikom ulaska overavaju karatu, osoblje angažovao grad Beograd.

– To svakako ne bi mogao da radi naš vozač, a ugovorom koji smo sklopili sa Direkcijom nije predviđen angažman dodatnog osoblja, samim tim i dodatna sredstva – kaže Drago Tošić iz konzorcijuma. – Podržavamo svaku meru koja će poboljšati prodaju karata, jer samim tim će se i kvalitet usluge povećati. Zasada nije precizirano kada će ove mere zaživeti. O datumu ćemo biti naknadno obavešteni.

SISTEM UVEDEN U JULU 2012. GODINE

Sistem ulaska na prednja i zadnja, a izlaska na srednja vrata, uveden je 15. jula 2012. a pilot-projekat je počeo selektivno da se primenjuje na nekoliko linija godinu ranije. Čak su na vozilima javnog prevoza vrata bila obeležena nalepnicama za ulaz i izlaz, ali kako niko nije poštovao uvedene mere posle godinu dana su počeli da ih odlepljuju.

(Izvor: Večernje novosti, Foto: Damir Kremer, Autobusi.NET)

Comments

  1. Markoo says:

    tesko da ce se Beogradjani navici da placaju kartu. Da je placaju dnevno bi iz fabrike mogli kupovati po autobus, ovako samo kukaju a ovi ludaci ih pustaju da se voze dzabe…

Descargar musica