Budimpešta kupuje 28 zglobnih Volvo hibrida

Budimpešta kupuje 28 zglobnih Volvo hibrida

Mađarski prevoznik „T&J Busz” je za potrebe gradskog prevoza u Budimpešti napravio do sada najveću porudžbinu za zglobne hibridne autobuse Volvo 7900 AH.

Glavni grad Mađarske je bogatiji za 28 zglobnih hibridnih autobusa koje je naručio prevoznik “T&J Busz”, što je do sada najveća narudžbina za ovaj tip autobusa. Volvo 7900 Articulated Hybrid ima visok kapacitet putnika, nizak nivo buke i emisije izduvnih gasova, i do 30% nižu potrošnju goriva u odnosu na ekvivalentni dizel autobus. Ovo ga čini atraktivnom alternativom za velike gradove gde je fokus na održivom prevozu.

volvo_7900_articulated_hybrid_budapest

Pored 28 autobusa, Volvo Buses će za prethodno utvrđenu mesečnu naknadu vršiti usluge servisiranja i održavanja autobusa, kao i baterija. U Volvou smatraju da na ovaj način treba izaći u susret klijentima koji se osmele da investiraju u nove tehnologije i žele da se osećaju sigurno.

Prodaja je izvedena u saradnji sa mađarskom kompanijom Rába Automotive, koja je isporučila i sedišta za 28 hibridnih autobusa.

Volvo 7900 Articulated Hybrid – činjenice:
Troosovinski niskopodni zglobni autobus
Dužina: 18 m
Broj putnika: 126
Dizel motor: Volvo D5 Euro 6 (240 KS, 900 Nm)
Elektromotor: Volvo I-SAM paralelni hibrid (do 150 kW)

Elektromotor i dizel motor se mogu koristiti zajedno ili pojedinačno. Na stanicama autobus radi samo na struju, bez buke i izduvnih gasova. Energija dobijena kočenjem se skladišti u baterijama i koristi za napajanje elektromotora.
(Foto Volvo Buses)

Descargar musica