Busworld 2017: Iveco Bus sa paletom premijera

Busworld 2017: Iveco Bus sa paletom premijera

Veliko osveženje u Belgiji je bio italijanski Iveco Bus čiji se štand isključivo sastojao od premijera.

Novinari na Busworld 2017 su bili složni – najveće iznenađenje sa brojem premijera i spektaklom koji je pratio njihovo otkrivanje očima javnosti, upriličio je Iveco Bus. Šarmantne akrobatske plesačice na štulama su plenile pažnju svih prisutnih a potom tu pažnju preusmerile na otkrivanje novih autobusa. Na konferenciji za štampu koji je prethodio spektaklu, predsednik Iveco Busa, Sylvian Blaise je istakao da Iveco Bus ogomne napore ulaže u redukciju štetnih gasova promovisanjem pogona na obnovljiva goriva, gasni pogon i sve više u elektromobilnost. S tim u vezi su Iveco motori Tector 7 i Cursor 9 koji se ugrađuju u autobuse sada dostupni i sa pogonom koji koristi prerađena ulja biljnog porekla i tečni gas. Novi pogon u atmosferu ispušta i do 25% manje ugljen dioksida.

Prijatelji portala Autobusi.NET koji su pomogli naš put na Busworld 2017:

feniksbus_logo sdt_logo_mali

Kada je elektropogon u pitanju, Iveo Bus je do sada napravio preko 800 trolejbusa, a sa Škodom je za svoj model Crealis razvio tzv. “in motion charge” sistem napajanja. Ovaj sistem je dostupan i za gradski model Urbanway, kako u solo, tako i u zglobnoj varijanti.

IvecoCrealis_Xpo2017

Iveco Bus je poznat po svojim minibusima iz Daily familije, pa je tako predstavljen model Daily Tourys, krunisan titulom za Međunarodni minibus godine 2017. Predstavljen je i osnovni model minibusa nazvan Daily Start, kojeg prati bazična konfiguracija, kao što su lisnati gibnjevi na osovinama, mehanička bočna klizna vrata i slično. Sa druge strane je predstavljena paleta Blue Power koja se sastoji od dva modela, tj. dva ekološka pogona. Prvi je Daily Hi-matic koji koristi prirodni gas kao pogon, dok je drugi Daily Electric sa pogonom na baterije. Oba su namenjena prevozu manjeg broja putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

DailyStart_DSC0111

DailyTourys_DSC0118

Iveco Evadys je turistički autobus koji se kotira između modela Crossway i Magelys, a verzija predstavljena na sajmu je namenjena za kratka turistička putovanja i izlete. U svojim 12,1 m dužine prima 46 putnika u novim prostranim i komfornim sedištima. Pokreće ga motor Cursor 9 snage 400 KS i novi robotizovani menjač ZF TraXon sa 12 stepeni prenosa. Kapacitet prtljaga je oko 9,5 m3. Kupcima ovog autobusa je na raspolaganju 120 različitih konfiguracija ovog autobusa.

Evadys_DSC0131

Model Crossway je jedan od najuspešnijih modela u ponudi Iveco Busa. Do sada je prodato preko 30 hiljada različitih modela Crossway. Ove godine u Kortrajku je Iveco Busu dodeljena IBC nagrada za najbolji LE autobus u 2107. godini, a predstavljena su premijerno dva modela. Prvi je Crossway LE Natural Power, koji kao svoj pogon koristi prirodni gas (CNG) ili biometan. Iveco Bus je za ovaj model dobio nagradu “Sustainable Intercity Bus Award 2018” i ona je dodeljena u Kortrajku. Ovaj autobus sa troja vrata ima 36 sedišta i prima 92 putnika. Pogoni ga motor Iveco Cursor 9 NP snage 360 KS. Sa 4 rezervoara ukupne zapremine 1260 litara, ovaj autobus može da pređe 500 do 600 km. Uskoro će biti dostupna verzija međugradskog modela Crossway sa istim pogonom.

CroswayLE_NP_DSC0108

Drugi premijerni Crossway na sajmu je troosovinska verzija Crossway LE od 14,5 metara dužine. U Iveco Busu kažu da sa radijusom okretanja od svega 11,9 metara je ovaj model najbolji u klasi troosovinaca. Ovaj autobus može da primi čak 138 putnika, a pokreće ga Iveco Cursor 9 motor snage 360 KS.

CrosswayLE_3Axles_DSC0123

CrosswayLE_3Axles_DSC0125

Pored novopredstavljenih autobusa, Iveco Bus je stavio akcenat i na primenu najnovijih tehničkih dostignuća iz informacionih tehnologija. Zajedno sa kompanijom Microsoft HoloLens je predstavljen sistem kojim se putem specijalnih naočara sa „povećanom realnošću“ povezuje korisnik vozila na udaljenoj lokaciji sa mehaničarem u Iveco Bus centru. Korisniku se tako pruža stručna pomoć da sam popravi svoje vozilo, štedeći pri tom na putnim troškovima i vremenu. Ovakav sistem je već počeo da se primenjuje u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

S. Conić, S. Kostić, A. Kostić

Descargar musica