Hibrid električni Iveco Urbanway za Brisel

Hibrid električni Iveco Urbanway za Brisel

Prevoznik STIB-MIVB iz glavnog grada Belgije preuzeo je prvih 15 od ukupno 141 autobusa Iveco Urbanway 18M Full Hybrid.

Briselski prevoznik STIB-MIVB je svečano preuzeo 15 novih zglobnih hibridnih autobusa Iveco Urbanway 18M Full Hybrid. Po sporazumu potpisanom septembra prošle godine, Iveco Bus će do 2020. godine isporučiti ukupno 141 hibridni autobus. Do septembra ove godine će biti isporučeno još 75 autobusa, dok će ostatak biti isporučen u prvoj polovini sledeće godine. Posebno ekološki prihvatljivi, hibridni Urbanway kombinuje odličnu pristupačnost i visok kapacitet od 130 putnika. Njegov niski pod poboljšava kretanje putnika, dok je zona komfora namenjena korisnicima sa otežanim kretanjem, sa modularnim prostorom za invalidska ili dečja kolica.

Iveco_Urbanway_Hybrid_STIB-MIVB_3

Pružajući ekonomske i ekološke prednosti, hibridni Urbanway drastično smanjuje emisiju štetnih materija i potrošnju goriva. Kombinuje sistem električne vuče sa Euro VI motorom i najnovijom generacijom sistema za skladištenje energije čime se dobija rešenje čistije mobilnosti, uz održavanje performansi. Sistem za upravljanje pogonskim sistemom optimizuje potrošnju i emisiju, dok regenriše i skladišti kinetičku energiju oslobođenu prilikom kočenja. Pored toga, funkcija “Arrive & Go” omogućava rad u 100% električnom režimu sa nultom emisijom pri dolasku i odlasku sa autobuskog stajališta i semafora.

Iveco_Urbanway_Hybrid_STIB-MIVB_1

Potrošnja goriva po vozilu je smanjena za 30%, a emisija ugljen-dioksida se takođe može smanjiti za 30% u poređenju sa dizel autobusima, što odgovara smanjenu od 35 tona ugljen-dioksida godišnje koja se ne otpuštaju u atmosferu – ekvivalentnih masi dva autobusa.

Motor Tector 7 sa 286 konjskih snaga proizvodi FPT Industrial, brend za proizvodnju motora kompanije CNH Idustrial, koji je kompatibilan sa drugom generacijom HVO bio goriva, povećava performanse još više i smanjuje emisiju ugljenika i do 90% u poređenju sa standardnim dizel motorom. Uz to, njegov tih rad pruža trenutnu dobrobit u pogledu udobnosti za putnike, vozača i građane.

Iveco_Urbanway_Hybrid_STIB-MIVB_2

STIB-MIVB je vodeća belgijska kompanija u domenu javnog gradskog prevoza. Posluje u 19 opština u briselskom regionu kao i u 11 na periferiji, pokrivajući ukupnu površinu od 241.5 kvadratnih kilometara. Kompanija obezbeđuje prevoz za više od 1.100.000 stanovnika, kao i za hiljade svakodnevnih putnika. STIB-MIVB mreža se sastoji od 4 metro linije, 17 tramvajskih, 50 autobuskih i 11 noćnih autobuskih linija. Tokom 2018. godine firma je ostvarila više od 417 miliona putovanja.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica