BYD autobusi za Kolumbiju

BYD autobusi za Kolumbiju

Kolumbijskom gradu Medeljin će biti isporučena 64 poptuno električna autobusa tipa BYD K9G.

Nedavno je kompanija BYD dobila priliku da snabde kolumbijski grad Medeljin sa 64 čista električna autobusa, pripremajući pozornicu za najveći vozni park električnih autobusa u Kolumbiji, i drugi po redu u Latinskoj Americi. BYD se takmičio sa tri druga proizvođača, osvojivši tender sa lokalnim prevoznikom Metroplús (BRT sistem). Čisti električni autobusi K9G biće isporučeni drugom polovinom 2019. godine, ubrzavajući napore grada Medeljin da postane prestonica elektromobilnosti u Latinskoj Americi.

byd_medellin_2

Električni autobus će moći da pokrije više od 300 kilometara dnevno, sa kapacitetom za 80 putnika. Autobusima će biti potrebno manje od 2 sata punjenja tokom dana, a u različitim delovima grada biće postavljena mesta za punjenje kako bi se obezbedio njihov rad. Prevoznik Metroplús kupio je još 2017. godine prvi gradski zglobni električni autobus BYD K11 od 18 metara. Zglobni autobus je postigao odlične rezultate u radu proteklih 9 meseci tokom kojih je prešao 50.000 kilometara. Pored toga, pokazao je uštedu troškova od 60% kao i 75% u održavanju, u poređenju sa standardnim dizel zglobnim autobusom. Model K11 je prelazio vise od 5.800 kilometara mesečno, daleko vise od zahteva za dnevnu kilometražu. Prevoznik Metroplús je izabrao ponovo kompaniju BYD zbog odlične ekonomske performanse autobusa i velikog opsega.

byd_medellin_1

S obzirom na razvoj kompanije BYD u Kolumbiji, nije teško oučiti da su ekološki snovi navedene dve firme vrlo kompatibilni. U septembru 2013. najveći vozni park električnih taksi vozila Latinske Amerije koji se sastoji od 46 vozila tipa BYD e6, zvanično se našao na ulicama Bogote. U septembru 2015. godine, potpuno električni BYD autobusi pušteni su u rad na međunarodnom aerodromu El Dorado u Bogoti, a u decembru iste godine još jedan BYD električni autobus ušao je u sistem javnog prevoza Bogote (SITP), čime je postao prvi električni autobus u javnom prevozu državnog sektora. Od 2016. do 2017. BYD je isporučio dva autobusa modela K7 u javnom preduzeću u Medeljinu nazvanu EPM. Rad je trajao više od dve godine i dobio je dobar odziv. Štaviše, u aprilu 2017. BYD je potpisao sporazum sa kompanijom Localiza u Kolumbiji, za isporuku sedam potpuno električnih taksi vozila BYD e6, čime će ih biti ukupno 80 u Kolumbiji.

BYD takođe uočava povećanje potražnje za svojim ekološkim rešenjima javnog prevoza širom Latinske Amerike. U novembru 2018. godine, kompanija je primila porudžbinu za 20 električnih autobusa iz Ekvadora, a mesec dana kasnije pomogla je Vladi Čilea u pokretanju voznog parka od 100 potpuno električnih autobusa, najvećeg u regionu, u Santjagu, čileanskoj prestonici.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica