CaetanoBus električni autobus i električna šasija

CaetanoBus električni autobus i električna šasija

Portugalski proizvođač autobusa ponudio je tržištu električni gradski autobus e.City Gold i električnu šasiju e.CC 100 u saradnji sa Simensom.

Kompanija CaetanoBus se pojavila na UITP samitu ovog leta u Stokholmu sa dva proizvoda sa nultom emisijom. I električni autobus e.City Gold i šasija e.CC 100 imaju centralni električni motor Siemens. CaetanoBus takođe zajednički sarađuje sa kompanijom Toyota na razvoju gradskog autobusa na vodonik, koji će biti napajan modulima gorivnih ćelija japanskog proizvođača. Vozilo će biti predstavljeno do kraja 2019. godine.

CaetanoBus_e.City-Gold_03
CaetanoBus_e.City-Gold_02

CaetanoBus e.City Gold, električni potrugalski autobus
Autobus sa nultom emisijom CaetanoBus e.City Gold je 100% električni gradski autobus kojeg je razvila potrugalska kompanija. Poseduje kapacitet za 88 putnika i maksimalnu snagu od 160 kW zahvaljujući Simensovom sinhronom motoru sa permanentnim magnetima. Još uvek nisu dostupne informacije o kapacitetu baterija: tehnički list autobusa kaže da se mogu “individualno konfigurisati”. LED rasveta je montirana u enterijeru i eksterijeru.

CaetanoBus_e.CC100_electric_chassis

CaetanoBus, šasija za električne autobuse
Nova niskopodna šasija nosi ime e.CC 100 i ima isti centralni motor kao model e.City Gold. Dostupna je u dve veličine: 10,7 i 12 metara sa dvoja ili troja vrata. Nove šasije su opremljene elektronskim sistemom kočenja (EBS), visokonaponskim hidrauličnim menjačem, sistemom za hlađenje i sistemom komprimovanog vazduha.

CaetanoBus i Toyota ka razvoju autobusa na vodonik
Kompanija CaetanoBus trenutno razvija autobus na vodonik, koji če nositi ime H2.City Gold. Po prvi put u Evropi, Toyota će obezbediti sisteme gorivnih ćelija, uključujući njihova skladišta, rezervoare za vodonik i druge ključne komponente kompaniji CaetanoBus. Model H2.City Gold biće predstavljen kadsnije tokom ove godine.

Izvor: Sustainable-Bus.com, CaetanoBus

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica