Prvi električni autobusi u Argentini su BYD

Prvi električni autobusi u Argentini su BYD

Grad Mendoza u Argentini je nabavio 12 električnih autobusa BYD tipa K9, što predstavlja prvi vozni park električnih autobusa u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Vozni park od 12 potpuno električnih BYD K9 autobusa za grad Mendoza u Argentini, stigli su preko luke San Antonio u Čileu. Ovi električni autobusi predstavljaju prvi vozni park ove vrste u Argentini, označavajući glavnu prekretnicu u elektrifikaciji javnog prevoza ove južnoameričke države. Ovaj projekat, kao rezultat zajedničkih napora između lokalnih vlasti Mendoze, argentinske autobuske kompanije Andesmar, lokalnog prevoznika STM i kompanije BYD, je čistiji i tiši prevoz koji takođe poboljšava kvalitet lokalnih usluga prevoza. 12 električnih autobusa stigli su u grad Mendozu 23. maja i proći će finalnu proveru pre ulaska u rad.

byd_argentina_1

Ovaj K9 model BYD autobusa dugačak je 12 metara i opremljen je najnaprednijom tehnologijom, netoksičnim i vatrostalnim gvožđe fosfatnim baterijama, kao i električnim motorima spojenim sa točkovima i regenerišućim kočnicama. Pored toga, poseduju klima uređaj, udobna sedišta, i baterije koje nude dovoljan opseg vožnje sa jednim punjenjem. Upotreba električnog voznog parka može da doprinese poboljšanju kvaliteta vazduha tako što se smanjuje emisija ugljen-dioksida za nekoliko stotina tona svake godine.

 

Rešenja za prevoz bez emisije kompanije BYD pokazala su se sve popularnijim u Latinskoj Americi, uključujući Kolumbiju, Ekvador, Brazil, Urugvaj i sada Argentinu. U decembru 2018. godine BYD je pokreno 100 potpuno električnih autobusa BYD K9FE u Santijagu, prestonici Čilea, što čini najveću isporuku električnih autobusa u Latinskoj Americi. Pored toga, u januaru ove godine, BYD je osvojio tender za isporuku najvećeg voznog parka električnih autobusa za kolumbijski grad Medeljin, takođe drugi najveći vozni park ovog regiona.

Širom sveta, BYD autobusi, taksi i druga električna vozila prisutni su u više od 300 gradova, 50 zemalja i regiona na šest kontinenata.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica