Dvozglobni trolejbusi za Lucern

Dvozglobni trolejbusi za Lucern

Švajcarski prevoznik VBL iz Lucerna je dobio prvi od devet dvozglobnih trolejbusa na baterije, koji zajednički proizvode Hess AG i Vossloh Kiepe.

Prevoznik VBL (Verkehrsbetriebe Luzern) iz švajcarskog grada Lucerna je od 12. juna 2014. obogatio vozni park sa prvim od devet dvozglobnih trolejbusa dužine čak 25 metara. Nova električna vozila će biti deo tzv. RBus sistema koji ima za cilj pouzdaniji prevoz većeg broja putnika. Slovo „R“ označava „rapidan“. Vreme putovanja od prve do krajnje stanice treba da se smanji za 10%. Ovo povećanje performansi će se delom ostvariti korišćenjem dvozglobnog trolejbusa koji dolazi sa nekoliko posebnih tehničkih karakteristika. Realizacija ovakvog vozila je novost i za Hess AG i za Vossloh Kiepe. Pored toga, kod putne infrastrukture je planiran niz mera za stavljanje autobusa u prioritet u saobraćaju.

luzern

Dvozglobni trolejbus je dugačak 25 metara i ima izgled i kapacitet tramavaja, a fleskibilnost autobusa. Ta fleksibilnost se ogleda u mogućnosti istupanja vozila van kontkatne mreže korišćenjem baterija, čiji je kapacitet povećan na 90 kW, što znači da daju efektivnu energiju od 27 kWh. Baterije se pune dinamički sa kontaktne mreže pomoću trola. Tzv. IMC (“in-motion charging”) proces punjenja u pokretu je potpuno automatski, bez intervencije vozača.

Pored toga, ova moderna vozila su na srednje dve centralne osovine opremljena trakcionim motorima nominalne snage po 160 kW. Kao rezultat se dobija stabilan kvalitet vožnje, bez obzira da li vozilo radi na trole ili baterije. Iz tog razloga, vozila mogu nesmetano da rade i po teškim vremenskim uslovima zimi, što je za prevoznika VBL veoma bitno.

Spoljni dizajn vozila je futurističkog izgleda i pre podseća na tramvaj, nego na trolejbus. Ovakav frontalni izgled je prvi put korišćen u zajedničkom projektu fabrika Hess i Vossloh Kiepe za francuski Limož.

Pored električnog pogona, Vossloh Kiepe je opremio vozila strujnim kolektorom. Automatski kolektor veoma lako radi promenu između sistema napajanja vozila putem trola i rada na baterije.

Prednost: Zahvaljujući novom strujnom kolektoru koji je smešten u prednjem delu vozila, moguće je korišćenje mnogo dužih trola. Ove trole, koje su vidljive svim učesnicima u saobraćaju zahvaljujući narandžastoj boji, dozvoljavaju veće bočno odstupanje u odnosu na položaj kontaktne mreže. Novi veliki radijus od skoro pet metara omogućava dvozglobnim trolejbusima veću slobodu u odabiru saobraćajnih traka, a samim tim i fleksibilniju vožnju.
(Foto: Vossloh Kiepe)

Descargar musica