Beograd: Ne menjamo tarifnu politiku u GSP

Beograd: Ne menjamo tarifnu politiku u GSP

Grad Beograd je, povodom različitih informacija u medijima u kojima se najavljuje promena tarifne politike u sistemu javnog saobraćaja, saopštio da nije doneta nijedna odluka o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada imaju korisnici javnog prevoza.

Netačne su informacije da su u sekretarijatima i preduzećima nadležnim za javni prevoz donete bilo kakve odluke o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu, saopšteno je iz gradske uprave.

Izjava članice Gradskog veća Jasmine Milošević tim povodom, objavljena danas u nekim medijima pogrešno je interpretirana i istrgnuta iz konteksta, navodi se u saopštenju i dodaje se da je tačno da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku situaciju u javnom prevozu, kao i da se godinama smanjuju prihodi GSP.

Dalje se navodi da je u gradskoj upravi formirana radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom saobraćaju grada i da ona nije završila posao i nije donela nikakve odluke. Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata od saobraćajnih preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakonske obaveze prema različitim kategorijama stanovništva.

FOKUSIRANI NA VRAĆANJE “BUS PLUSA” GRADU
– Prethodna gradska uprava GSP je dovela na ivicu egzistencije pogrešnim poslovnim odlukama. Upravo zato, preduzeli smo niz mera od promena u upravljanju GSP-om i promena u Nadzornom odboru, a pre više od šest meseci su izvršene personalne promene u Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz. Fokusirani smo na vraćanje sistema “Bus plus” u vlasništvo grada, na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem, kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije obavljalo u Beogradu, da bismo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji – piše u saopštenju.

(Izvor: 24sata.rs)

 

Descargar musica