Električna komunalna vozila iz Irizara

Električna komunalna vozila iz Irizara

Španski Irizar je otvorio novu fabriku u gradu Aduna kapaciteta 1.000 električnih vozila godišnje.

To je prvo evropsko „postrojenje električne mobilnosti“, kažu iz kompanije Irizar koja je nedavno otvorila svoj novi objekat u španskom gradu Aduni. Na površini od 18.000 kvadratnih metara žele da prave električne autobuse i druga komercijalna vozila za upotrebu u urbanim sredinama.

Irizar_ie_bus_DSC0263

Fabrika ima kapacitet da napravi 1.000 električnih vozila godišnje, a trenutno fabrika izbacuje po jedan električni autobus svaki drugi dan. Proizvodnja će se udvostručiti od septembra zbog postojećih narudžbina, kažu iz Irizara.

Španska kompanija je uložila 75 miliona evra u ono što nazivaju svojim postrojenjem električne mobilnosti, a fokusira se na samoodrživosti. Koriste višak toplote iz druge fabrike u okolini za toplu vodu na primer i ocenjeni su sa klasom A energetske efikasnosti.

Za sada zapošljavaju 150 radnika ali imaju za cilj da stvore od 300 do 500 radnih mesta u narednih 5 godina. Testiranje kandidata se vrši u prostorijama namenjenim u te svrhe.

Irizar_ie_tram_DSC0271

Pored električnih autobusa i komponenti, Irizar takođe želi da proizvodi i druga električna komercijalna vozila u Aduni. Ona su „dopunjavanje potreba elektromobilnosti gradova“, navode iz Irizara.

Madrid je među gradovima koji koriste električne autobuse napravljene u Španiji, kako je navedeno. Pored toga, Irizar je nedavno ušao u saradnju sa kompanijom Ferrostaal radi prodaje i isporuke električnih vozila širom DACH regije (Nemačke, Austrije, Švajcarske).

Descargar musica