Scania Interlink na gorivo dobijeno od vina

Scania Interlink na gorivo dobijeno od vina

Francuski prevoznik Citram Aquitaine koristi Scania Interlink autobuse na gorivo ED95 sa bioetanolskom osnovom, koje je napravljeno od proizvodnih ostataka tokom procesa pravljenja vina.

Otkako bioetanol može da se koristi kao gorivo za novi Scania Interlink LD autobus, francuski kupci otkrivaju prednosti koje se nalaze u jednoj od najvećih svetskih proizvođača vina. Prevoznik Citram Aquitaine koristi na svojim autobusima gorivo ED95 zasnovano na bioetanolu.

Bioetanol se proizvodi od taloga, čvrstog ostatka proizvedenog tokom procesa gnječenja grožđa, koji takođe može da se koristi za pravljenje rakije.

Gradovi Bordo i Ble su povezani autobuskom linijom 201 kojom upravlja Citram Aquitaine. Dok pruža uslugu prevoza putnika od 1921. godine, sa druge strane, prevoznik je daleko ispred svog vremena, odlučujući da testira Scania Interlink uz upotrebu bioetanola kojeg proizvodi kompanija Raisinor France Alcools.

Scania_Interlink_bioethanol

Prevoznik Citram Aquitaine eliminiše otpad dok takođe podržava lokalnu industriju. Potencijalne koristi za životnu sredinu su očigledne: u poređenju sa dizelom, bioetanol može da smanji produkciju ugljen-dioksida za 90%, azot-monoksid za polovinu i zagađujuće čestice do 70%.

Nakon što je ranije testirao Scania autobuse na gas, Nicolas Raud direktor firme Citram Aquitaine, ubeđen je da će bioetanol biti čak pogodniji za njegovo poslovanje, jer je tako lako dostupan na lokalnom nivou.

Citram Aquitaine nije samo francuska kompanija koja otkriva prednosti bioetanolskih vozila marke Scania. Porodica Faramia trenutno radi i na Scania kamionima kada je upotreba ED95 u pitanju.

Descargar musica