Električni Irizar u Luksemburgu

Električni Irizar u Luksemburgu

Prevoznik Emile Weber predstavio nove električne autobuse „Irizar ie“ za potrebe gradskog prevoza u Luksemburgu.

Prevoznik Voyages Emile Weber predstavio je prvih šest od deset električnih autobusa koji će tokom ove godine biti isporučeni luksemburškoj kompaniji. Radi se o električnim solo vozilima marke Irizar dužine 12 metara sa dvoja drata, USB portovima i “Eco Assist” sistemom.

irizar_ie_luxemburg

Proizvođač garantuje autonomiju od 200 kilometara i šesnaestočasovnu vožnju u teškim saobraćajnim uslovima. Vozila će biti punjena električnom energijom tokom noći u garaži koristeći šest punjača sa konektorima Combo – CCS2 koje obezbeđuje kompanija Irizar.

Ostala četiri vozila dužine 18 metara će se puniti samo u garaži. Ovaj model je pušten u saobraćaj od 2014. godine u desetak evropskih gradova sa dokazanim opsegom baterije, efikasnošću i pouzdanošću baterije. Za grupaciju Voyages Emile Weber, inicijativa je deo programa “Empowering Mobility” čiji je cilj elektrifikacija mobilnosti. Elektrifikacija linije RGTR 305 je u potpunosti završena februara prošle godine. Veliki broj autobusa u porudžbinama je pretvoren u električne i u toku su drugi projekti u ovoj oblasti.

Descargar musica