Električni Solaris osvaja Rumuniju

Električni Solaris osvaja Rumuniju

Rumunski grad Kluž-Napoka naručio još 18 električnih Solarisa Urbino electric, pa će ih uskoro biti ukupno 41.

Rumunski grad Kluž-Napoka proširio je okvirni sporazum iz avgusta prošle godine i naručio je još 18 autobusa Solaris Urbino electric. Sa ukupno poručenih 41, Kluž-Napoka će postati grad sa najvećim brojem autobusa Solaris Urbino electric u Evropi. Poslednja serija vozila napustiće Bolehovo devet meseci nakon potpisivanja ugovora.

Solaris_Urbino12electric_Cluj-Napoca_1

Autobusi će biti opremljeni centralnim motorom od 160 kW i trakcionim baterijama tipa Solaris High Energy (200 kWh) koje se pune preko pantografa montiranog na krovu svakog autobusa. Oprema vozila uključuje klima uređaje u putničkom odeljku, kompletan sistem nadgledanja spoljašnosti i unutrašnjosti vozila, besplatan bežični internet, USB portove.

Solaris_Urbino12electric_Cluj-Napoca_2

Autobusi mogu da prime 78 putnika od kojih 27 ima mesto za sedenje. U proteklim sedmicama, kompanija Solaris Bus & Coach potpisala je još jedan okvirni ugovor u Rumuniji za isporuku 50 zglobnih trolejbusa modela Trollino 18. Ovo će biti prvi trolejbusi poljskog proizvođača u gradu Kluž-Napoka. „Dodavanjem svih isporučenih i poručenih vozila (prvih koji su proizvedeni pre 15 godina), biće blizu 300 Solaris autobusa u rumunskim gradovima“, istakao je poljski proizvođač.

Solaris_Urbino12electric_Cluj-Napoca_3

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica