Madrid kupuje 276 Mercedesa na gas

Madrid kupuje 276 Mercedesa na gas

Gradski prevoznik EMT Madrid je naručio ukupno 276 solo autobusa Mercedes-Benz Citaro NGT sa pogonom na prirodni gas.

EMT, gradski prevoznik u španskoj prestonici, Madridu, trebalo bi da dobije ukupno 276 Mercedes-Benz Citaro NGT, gradskih autobusa sa pogonom na prirodni gas u naredne dve godine. Ovo će biti četvrta velika porudžbina iz Madrida u kratkom periodu.

672 ekološka autobusa Citaro NGT uskoro će prevoziti u Madridu

Prevoznik EMT uputio je prvu porudžbinu pre dve godine za 82 gradska autobusa novolansiranog modela Citaro NGT. Sledeće godine, kompanija je poručila još 314 autobusa. Sa sadašnjom porudžbinom biće ukupno 672 ekološka autobusa Citaro NGT koja će biti u funkciji 2020. godine.

Vozila koja su sada poručena su solo autobusi, sa dvoja vrata, dužine 12 metara. Pokreće ih najsavremeniji motor Mercedes-Benz OM 936 G na prirodni gas. On ima smanjenu emisiju gasova u značajnom procentu u odnosu na važeću Euro 6 normu u nekim situacijama. Njegova snaga i maksimalni obrtni moment od 1200 Nm omogućava motoru da dostigne istu performansu snage kao dizel motor.

Citaro NGT je primer za životnu sredinu

Ekološke performanse modela Citaro NGT (tehnologija prirodnog gasa) je za primer. Pri upotrebi prirodnog gasa, emisije ugljen-dioksida su za 10% niže nego kod dizel motora. A pri upotrebi biogasa, NGT autobus je potpuno neutralan kada je reč o ugljen-dioksidu. Šta više, emisije buke su za 4 decibela niže. Ovo odgovara približno polovini subjektivno percipiranog nivoa buke. Kao rezultat, model Citaro NGT je idealno pogodan za upotrebu u užurbanim gradovima i metropolitskim područjima gde je nivo buke problem.

Specifična oprema: funkcionalno i udobno

Autobuse Citaro NGT namenjeni za prevoznika EMT (Empresa Municipal de Transportes de Madrid) odlikuje specifičan asortiman opreme. U pogledu izgleda, zadnji deo je zatvoren, sa uobičajno velikim zadnjim prozorom. Putnici ulaze u autobus na prednji deo putem unutrašnjih preklopnih vrata i nasrednjem delu autobusa kroz klizna vrata sa električnim pogonom. I kasetirana rampa i preklopna rampa su omogućene korisnicima invalidskih kolica. Unutrašnji rukohvati zadržavaju istaknutu žutu boju. Putnici mogu da sednu na anatomski izrađena sedišta na kojima će naći pet dvostrukih USB utičnica dostupnih za punjenje njihovih prenosivih uređaja.

Osam prozora koji mogu da se otvore i unapređeni sistem za klimatizaciju putničkog prostora, omogućavaju modelu Citaro NGT da se suoči sa vrućinama tokom madridskog leta. Vozačka kabina ima sopstveni klima uređaj. Vozač sedi iza zaštitnih vrata sa pregradnim prozorom koji pokriva punu širinu vrata. Još jedan prozor iznad prednjeg praga zatvara vozačevu kabinu u potpunosti. Vozač vodi računa šta se dešava tokom putovanja putem video kamera.

Descargar musica