Električni Van Hool iz Makedonije?

Električni Van Hool iz Makedonije?

Belgijski Van Hool će u saradnji sa proizvođačem baterija Proterra razvijati električne turističke autobuse u pogonima u Skoplju.

U toku je razvoj potpuno električnih verzija Van Hool CX serije turističko međugradskih autobusa u saradnji sa firmom Proterra, vodećeom firmom u projektovanju i proizvodnji ekološki prihvatljivih teških vozila. Novi modeli Van Hool CX45E i CX35E koriste CX platformu i posedovaće Proterra E2 tehnologiju baterija zajedno sa potpuno električnim pogonom projektovanim da pruži izuzetne operativne, ekološke i prednosti sa stanovišta putnika. Partnerstvo “CX Electric Vehicle” će okupiti resurse – ABC kompanije, Van Hool i Proterra – od kojih je svaka posvećena tehnološkim inovacijama.

vanhool_macedonia2

Vozilo će biti projektovano i proizvedeno u fabrici Van Hool sa sedištem u Belgiji i prvi prototipi će biti izgrađeni tamo. Trenutno se modeli CX45 i 35 na dizel pogon proizvode u Skoplju u Makedoniji, a u bliskoj budućnosti će se proizvodnja modela CX45E odvijati na tom mestu. Na kraju, nakon završetka Van Hool-ovog proizvodnog pogoa u Sjedinjenim Američkim Državama, porudžbune električnih modela će biti ispunjene na američkom tržištu, kako bi zadovoljile usaglašenost “Buy America”.

vanhool_macedonia1

Partneri reaguju na potražnju za pravim rešenjem nulte emisije izduvnih gasova kojim može da poboljša kvalitet životne sredine i smanje operativni troškovi, uz poboljšanje performansi, pouzdanosti i bezbednosti, po čemu je poznata serija Van Hool CX.

Oba modela CX serije će biti ponuđena sa tehnologijom baterije Proterra E2. Prevoznici širom SAD-a koriste modele CX45 i CX35 za razne primene, kao što je prevoz zaposlenih u Silicijumskoj dolini, ali i međugradski prevoz širom SAD-a.

vanhool_macedonia3

Sa Proterra naprednom tehnologijom električnih vozila, Van Hool CX45E je projektovan da bude najekonomičniji i najuspešniji električni međugradski autobus velike autonomije koji se nudi američkom tržištu, koji pošteđuje atmosferu stotine hiljada kilograma štetnih gasova godišnje.

Spoljašnje dimenzije su iste kao kod CX dizel modela.

Razvoj je već u toku i nastaviće se. Prevoznici će biti u mogućnosti da testiraju vožnju električnog modela CX45E u fabrici Van Hool krajem 2018. godine, čija će isporuka uslediti 2019. Predstavljanje modela CX35E će uslediti ubrzo nakon toga. Svi partneri predviđaju veliku potražnju za novim proizvodom, tvrde u kompaniji ABC koja će početi da prima narudžbine u 2018. godini.

Descargar musica