Van Hool trambusi za Norvešku

Van Hool trambusi za Norvešku

Belgijski Van Hool će za norveški grad Trondhajm proizvesti 58 dvozglobnih tzv. trambusa Exqui.City.

Belgijski Van Hool pravi 58 trambusa za Trondhajm u Norveškoj, u kojem će početi sa radom od avgusta 2019. godine. Proizvođač autobusa sa sedištem u Liru potpisao je ugovor sa Nettbuss i Tide, lokalnim prevoznicima koji vrše autobuski prevoz u ime javnog transportnog preduzeća AtB u Trondhajmu, o nabavci 58 dvozglobnih (24 metra dugačkih) hibridnih (HVO dizel električni) Exqui.City trambusa sa dvostrukim pogonom. Ova vozila će koristiti dva lokalna prevoznika: Nettbuss (44 jedinice) i Tide (14 jedinica). Prva dva vozila biće isporuena u decembru 2018. godine (po jedno vozilo za svakog prevoznika). Svi ostali autobusi biće isporučeni od marta do juna 2019. godine. Ovo je najveća porudžbina ikada koju je Van Hool obezbedio za trambuse, koji su dostupni na tržištu od 2011. i od kojih je više od 250 narućeno iz 11 zemalja do danas.

VanHool-ExquiCity24-Trondheim

58 trambusa će biti pušteno u rad u Trondhajmu na tri linije (dve su dugačke oko 21,5 i jedna oko 13,5 kilometara). Ove trambuse će održavati Busnor Partner Wwist u svojoj radionici u Trondhajmu. Ugovor o održavanju, koji će trajati 10 godina, dodeljen je firmi Busnor sa kojom će Van Hool blisko sarađivati kako bi ponudio optimalan autobuski paket: od isporuke do sveobuhvatnog održavanja tokom ovog perioda. Time če ova dva partnera nastaviti sa postojećim zajedničkim poduhvatom: Busnor i Van Hool rade u skladu sa istim konceptom u Bergenu (Norveška), gde dva trambusa prevoze od 2014. godine.

Exqui.City model trambusa kombinuje fleksibilnost autobusa sa efikasnošću tramvaja. Ovi trambusi se hvale natprirodnim dizajnom i visokim nivoom udobnosti sa klima uređajem, niskim nivoom buke i mekim osvetljenjem. Nude optimalnu pristupačnost uz nisku visinu poda i lak ulazak i izlazak iz vozila opremljenih sa troja ili četvoro vrata. Kupac može da bira različite pogonske sklopove za ovaj tip vozila.

Platforma sa više pogonskih sklopova znači da Exqui.City u obe svoje verzije, 18 ili 24 metra dug, može da koristi različite ekološke pogone poput trolejbusa, hibridnih sistema, gorivih ćelija ili baterija.

Descargar musica