Električni zglobni VDL za Osnabruk

Električni zglobni VDL za Osnabruk

VDL Bus & Coach će isporučiti 13 zglobnih električnih autobusa Citea SLFA Electric nemačkom gradu Osnabruku.

Nemački prevoznik Stadtwerke Osnabrück je objavio 15, januara 2018. godine da je VDL Bus & Coach pobedio na tenderu za eletrične autobuse. VDL će pored isporuke novih autobusa instalirati sistem za napajanje i rukovoditi uvođenjem novih vozila u saobraćaj. Prvih trinaest VDL Citea SLFA Electric, koji ne emituju štetne materije i proizvode znatno manje buke od uobičajenih autobusa, biće isporučeni krajem 2018. godine. Ova električna zglobna vozila će biti raspoređena na prvoj liniji koja će biti potpuno električna.

VDL_Citea_SLFA_Stadtwerke_Osnabrück_1

Krajem 2018. svih trinaest VDL Citea SLFA Electric autobusa dužine 18.1 metara napravljenih u BRT (Bus Rapid Transit) dizajnu koji je nedavno dobio priznanje Red Dot 2017 Award. Red Dot Award je prestižna međunarodna nagrada za dizajn. VDL Citea Electric je osvojio nagradu u kategoriji industrijskog dizajna. Stanice za brzo punjenje biće postavljene na oba kraja svake linije, a postojaće još jedan u autobuskoj garaži.

VDL_Citea_SLFA_Stadtwerke_Osnabrück_2

Postepena elektrifikacija lokalnog javnog prevoza u Osnabruku je značajan deo zajedničkog projekta grada i javnog prevoznika Stadtwerke Osnabrück pod nazivom “Mobilna budućnost” (Mobile Zukunft). Ovaj projekat uključuje koncept održive mobilnosti, promociju ekološke društvene lokalne mobilnosti i unapređenje električne mobilnosti, kao i podsticanje upotrebe bicikla i unapređenje javnog prevoza.

Stadtwerke Osnabruk sa blizu hiljadu zaposlenih, jedan je od najvećih nemačkih izvođača infrastrukturnih usluga. Infrastrukturne usluge uključuju energiju i vodu, javni prevoz i funkcionisanje kanalizacionog sistema, luka i bazena u Osnabruku. Gradska kompanija Stadtwerke Osnabrück posluje u lokalnom saobraćaju u gradu Osnabruk i široj oblasti Osnabruk. Preduzeće preveze oko 36 miliona putnika godišnje. Postoji devet glavnih linija u gradu Osnabruk. Ukupno 151 autobus vozi na 24 linije (uključujući regionalne i noćne autobuse). Ukupna dužina svih linija je nešto manja od 425 kilometara. Autobuska garaža može da primi 100 autobusa, ima 12 kanala za servisiranje vozila i uključuje najsavremeniji centar za kontrolu saobraćaja.

Descargar musica