Električni Volvo za norveški Lilehamer

Električni Volvo za norveški Lilehamer

Firma Volvo Buses je primila narudžbinu za dva autobusa Volvo 7900 Electric od prevoznika Opplandstrafikk iz Lilehamera u Norveškoj. Ovo je premijera prevoza električnim autobusima u Lilehameru.

Transportna kompanija Opplandstrafikk iz Lilehamera je naručila dva električna autobusa od firme Volvo Buses. Vozila će biti testirana dve godine na linijama 2,3,4 i 5 u Lilehameru. Biće isporučena tokom drugog kvartala 2019. godine, a njihovim radom rukovodiće Unibuss. Posle probnog perioda, plan je da autobusi uđu u redovan saobraćaj.

Volvo7900_Electric_Depot_charging_2017

Električni autobusi su deo cilja opštine Opland da postane klimatski neutralana do 2025. godine. Vozila se prodaju kao kompletno rešenje “ključ u ruke” sa kompanijom Volvo koja pruža sva održavanja vozila kao i njihove baterije, sa fiksnim mesečnim troškom.

Autobusi će se puniti u garaži putem 150 kW CCS punjača. CCS punjač će isporučiti firma ABB. Potrošnja energije za Volvo električne autobuse je oko 80% niža nego kod odgovarajućih dizel modela.

Pored Lilehamera, norveški gradovi Dramen i Trondhajm takođe su kupili potpuno električne autobuse marke Volvo. Narudžbina za 25 autobusa Volvo 7900 Electric iz Trondhajma za jesen 2017. godine je najveća porudžbina Volvo električnih autobusa do sada.

Električni autobusi kompanije Volvo su takođe prodati gradovima u zemljama poput Švedske, Britanije, Luksemburga i Poljske. Pored potpuno električnog modela Volvo 7900 Electric, paletu elektrifikovanih vozila firme Volvo Buses uključuje hibridne autobuse i električne hibridne (plug-in hibrid) modele. Ukupno govoreći, kompanija je prodala preko 4.000 elektrifikovanih Volvo autobusa širom sveta.

Descargar musica