Prvi hibridni autobus u Sloveniji

Prvi hibridni autobus u Sloveniji

U Jesenicama je svečano pušten u rad gradski autobus MAN Lion’s City Hybrid, koji je ujedno i prvi hibridni autobus u Sloveniji.

Kako javlja slovenački portal “Kamion & Bus”, kompanija Arriva koja obavlja gradski prevoz u Jesenicama, nabavila je solo hibridni autobus MAN Lion’s City Hybrid.

MAN_LionsCityHybrid_Arriva_Jesenice1

MAN_LionsCityHybrid_Arriva_Jesenice3

Na svečanoj promociji i puštanju u saobraćaj ovog prvog hibridnog autobusa u Sloveniji prisustvovali su predsednik opštine Jesenice Tomaž Mercinger, predsednik UO Arriva Slovenija Bo Karlson, direktor MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o. Klaus Valenštajn i tehnički direktor Arriva Slovenija Borut Smogovec.

MAN_LionsCityHybrid_Arriva_Jesenice2

Inovativni autobus MAN Lion’s City Hybrid redovno saobraća u velikim metropolama kao što su Pariz, Beč, Minhen, Milano i Barselona, ali i u manjim evropskim gradovima. U praksi se potvrdilo da serijska hibridna tehnologija donosi uštede u potrošnji goriva i do 30%.

Izvor: Kamion & Bus

Comments

  1. […] godine je Arriva Grupa Slovenija pustila u saobraćaj prvi hibridni autobus u Jesenicama. Tokom letnjih meseci je električni pogon autobusa testiran u gradskom saobraćaju u Kopru. Do […]

Descargar musica