Električni Yutong za Dansku

Električni Yutong za Dansku

Prevoznik Keolis je kupio 55 električnih autobusa kineskog proizvođača Yutong.

Od ukupno 55 autobusa, 35 će biti raspoređeno od juna u široj zoni Kopenhagena, dok će ostatak od 20 komada na proleće voziti u gradu Odense. Električni autobusi Yutong su dugački 12 metara i imaju kapacitet svega 62 putnika. Novi autobusi su bez emisije štetnih gasova i kao takvi će doprineti očuvanju kvaliteta životne sredine.

Električni autobusi su u garažu Keolisa stigli na kamionima.

Vozila Yutong će se napajati energijom u garažama do šest sati noću. Proizvođač tvrdi da će imati autonomiju do 350 km. Dok se ne završi garaža u mestu Korso, 35 vozila za Kopenhagen će biti stacionirana u mestu Odense. Tamo će se instalirati sistemi za IT i tiketing. Keolis će testirati vozila i obučiti ukupno 395 vozača i 20 mehaničara sledeća dva meseca. Obuka će obuhvatiti bezbednost, ekonomičnu vožnju, punjenje i preventivno i korektivno održavanje, uključujući sisteme visokog napona, kao i sisteme za otpravu i praćenje vozila.

Keolis je kupio nove autobuse zahvaljujući ugovorima o prevozu koje je dobio prošlog aprila. Po jednom ugovoru sa agencijom Movia, vršiće prevoz sa 47 autobusa (od kojih su 35 električni) u širem rejonu Kopenhagena na ostrvima Zealand i Falster, tokom narednih 10 godina. Po drugom ugovoru sa javnim preduzećem FynBus iz Odense, nastavlja uslugu javnog prevoza putnika sledeće četiri godine sa 70 autobusa. Od tog broja 20 se zamenjuje električnim autobusima.

Keolis je prisutan u Danskoj od 2000. godine gde vrši prevoz sa oko 500 autobusa u devet gradova. Keolis je odgovoran za dve od četiri mreže lakog metroa, u Arhusu i Odenseu. U Arhusu je mreža linija otvorena u decembru 2017. godine, dok u Odenseu tek treba da krene u avgustu 2021. godine. Keolis u Danskoj ima 1.600 zaposlenih.

One comment

  1. Ne znam zasto mi sami ne koristimo ovakva vozila, nego su nam na ulicama bukvalno hazardi na tockovima.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica