Električni BYD za Dojče ban

Električni BYD za Dojče ban

Nemački „Dojče ban“ će nabaviti pet električnih autobusa BYD za potrebe prevoza na linijama DB Regio Bus u Etlingenu.

Nemački DB Regio Bus koji posluje u okviru transportne kompanije Dojče ban (Deutsche Bahn) poručio je prve električne autobuse od kineskog proizvođača BYD. U tom smislu Dojče ban i i BYD su potpisali okvirni sporazum o daljoj nabavci električnih autobusa u 2021. godini.

Inicijalno, ukupno 5 solo autousa će započeti rad na linijama DB Regio Busa tokom ove godine u Etlingenu u Baden Virtemburgu. Ovo je druga isporuka BYD autobusa Nemačkoj nakon isporučena 22 vozila prošlog oktobra gradskim prevoznicima u Gelzenkirhenu i Bohumu.

Električni BYD za Dojče ban

Najnoviji model električnog autobusa koji je BYD predstavio u Briselu 2019. godine.

Uprkos ograničenjima koja su još uvek na snazi zbog pandemije koronavirusa, BYD nastavlja sa isporukama autobusa privatnim i javnim prevoznicima širom Evrope.

Autobusi za Dojče ban su niskopodni, najnovije generacije predstavljene 2019. godine u Briselu. Model je unapređen, pa tako ima novi klima uređaj i „šest-u-jedan“ kontroler koji objedinjuje glavne elektronske komponente vozila. Pored toga, povećan je kapacitet baterije na 422 kWh. Novi BYD FleetLink monitoring sistem omogućava prevoznicima vrlo efektno praćenje stanja voznog parka.

Za kineskog proizvođača je ovo naročito važna narudžbina. Jedan od najznačajnijih javnih prevoznika u Nemačkoj „prihvatio marku BYD simbolično i na nemačko tržište autobusa“, rekao je direktor BYD Europe, Isbrand Ho.

Dojče ban je najveći provajder autobuskog prevoza u Nemačkoj. Sastoji se od 30 autobuskih preduzeća i filijala sa više od 11.500 autobusa kojim obavlja prevoz u čitavoj Nemačkoj.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica