Električni zglobni Solarisi za Brisel

Električni zglobni Solarisi za Brisel

Gradski prevoznik STIB iz glavnog grada Belgije je naručio 25 električnih zglobnih autobusa Solaris Urbino 18 Electric, što je rekordna porudžbina za poljsku fabriku.

Gradski prevoznik STIB iz Brisela je naručio 25 električnih autobusa tipa Solaris Urbino 18 Electric. To je najveća porudžbina električnih autobusa u istoriji poljskog proizvođača. Ugovor vredi više od dvadeset jednog miliona evra. Prvi autobusi počeće da prevoze putnike početkom 2019. godine, poslednja isporuka se očekuje u junu iste godine.

Solaris_Urbino18electric_KortrijkXpo2017Solaris_Urbino18electric_DSC0138

Solaris će u saradnji sa kompanijom Schaltbau Refurbishment GmbH isporučiti i autobuse i celu infrastrukturu za punjenje. Ovo uključuje dva rezervna punjača i dve jedinice za punjenje koje omogućavaju redovno punjenje dok su autobusi u funkciji. Osim toga, garaža prevoznika će biti opremljena sa dvadeset četiri pantografske stanice, koje će se koristiti za punjenje tokom noći. To nije prva porudžbina prevoznika iz Brisela. U avgustu tekuće godine, Solaris Bus & Coach potpisao je okvirni ugovor sa STIB koji uključuje isporuku sedam električnih autobusa Urbino 8,9 LE sa mogućnošću proširenja porudžbine dodatnim vozilima.

Descargar musica