Prvi Citaro hibridi napuštaju fabriku

Prvi Citaro hibridi napuštaju fabriku

Mercedes-Benz Citaro Hybrid je ušao u serijsku proizvodnju, a jedan od prvih kupaca je gradski prevoznik SSB iz Štutgarta.

Prvi novi Mercedes-Benz Citaro hybrid autobusi napustili su fabriku namenjeni su gradskom prevozniku SSB iz Štutgarta za prevoz putnika na gradskim linijama. Zasnovani na hibridnoj tehnologiji koju je nedavno predstavio Mercedes-Benz, vozila po tvrdnji proizvođača uštede gorivo i do 8,5 procenata. Krajem 2018. godine, Citaro hybrid će se prebaciti na novu ekspresnu liniju X1 koju je SSB posebno uspostavio za ekološke autobuse sa niskim stepenom zagađenja.

Električni motor u obliku diska postavljen je između motora i automatskog menjača. Pri prekomernom radu ili kada autobus koči, sledi faza obnove energije, motor se ponaša kao generator kako bi proizveo električnu energiju, koju Citaro hybrid na kratko skladišti u kondenzatorima. Takozvano blago hibridno skladištenje (MHS – Mild Hybrid Storage). Kada se autobus ponovo pokrene, električni motor koristi skladištenu energiju kako bi pomogao dizelskom ili motoru na gas sa dodatnim obrtnim momentom. Mercedes-Benz to naziva fazom podrške. Električni motor ima maksimalnu snagu od 14kW sa obrtnim momentom od 220 Nm.

Pri ubrzanju dok se vozilo ne pokrene, motor sa sagorevanjem treba da isporuči znatno manje energije zahvaljujući električnoj podršci, što štedi gorivo. Električni motor takođe pruža pomoć u praznom hodu.
S obzirom na instalirane komponente, Mecerdez-Benz Buses su se s namerom opredelili za masovnu proizvodnju unutar kuće. Na primer, električni motor služi kao alternator u sadašnjoj C klasi, dok dodatni hladnjak za motor i izmenjivač koristi Mercedes-Benz Trucks, a vodena pumpa se može naći u mnogim Mercedes-Benz automobilima.

Descargar musica