Hibridni ADL dabl dekeri za London

Hibridni ADL dabl dekeri za London

Alexander Dennis Limited (ADL) i BAE Systems isporučili su prvih 39 dabl deker autobusa Enviro400H za Go-Ahead London.

Alexander Dennis Limited (ADL) i BAE Systems isporučili su prvih 39 Enviro400H dabl deker autobusa sa hibridnom tehnologijom serije E za potrebe prevoznika Go-Ahead London. Korišćenjem ultra-kondenzatosrkog skladištenja energije za dalje smanjenje troškova radnog ciklusa vozila, nova generacija hibridnih autobusa je dostigla Ultra Low Emission Bus sertifikat sa 37% nižom emisijom štetnih gasova nego konvencionalni dizel autobusi.

U serije E je zadržana arhitektura serijskog hibrida, dokazana u preko 1.300 postojećih hibridnih autobusa Enviro400H, u kojima dizel motor deluje samo kao generator proizvodnje energije za električni pogon. Sada se koristi lakši i kompaktniji direktni permanentni magnetni takcioni motor, koji više ne zahteva menjač za smanjivanje brzine i time povećava efikasnost i smanjuje habanje. Ultra-kondenzatorski sistem za skladištenje energije zamenjuje prethodnu generaciju baterija. Projektovan da traje tokom životnog veka autobusa, ovo skladište ultra-kondenzatora će smanjiti ukupne troškove vlasništa ne zahtevajući zamenu tokom radnog veka. Zbog ovog i drugih poboljšanja, predviđa se smanjenje troškova delova i potrošnog materijala za 53% u narednih deset godina.

GoAhead ADL BAE SYSTEMS Hybrid 400H

Nema promena za vozače jer novi sistem odgovara performansama svog prethodnika. Putnici nastavljaju da uživaju u glatkom ubrzanju i kočenju, dok pešaci i lokalni stanovnici i dalje uživaju u dobrobiti od sistema “arrive-and-go” koji isključuje Euro VI dizel motor pri maloj brzini i zaustavljanju na autobuskim stajalištima, smanjujući buku i emisiju gasova.

GoAhead ADL BAE SYSTEMS Hybrid 400H

Ne postoji značajna promena u režimu održavanja, sa godišnjim čišćenjem ili zamenom novog filtera podalje od sistema za skladištenje energije smanjenjem ulaska prljavštine zbog premeštenog hladnjaka hibridne jedinice.

Kroz povećanu efikasnost, model Enviro400H, sa hibridnom tehnologijom serije E, demonstrirao je najbolju ekonomičnost u potrošnji goriva u LowCVP UK Bus test ciklusu, pri čemu je potrošnja goriva za 6% niža od prethodnika. Ukupna proizvodnja ugljen-dioksida od 684.9 g/km je 37% niža od onih kod konvencionanih Euro VI dizel autobusa, čineći Enviro400H sa tehnologijom serije veoma ekološkim modelom i kvalifikuje ga za finansiranje od strane Departmana za transport u vrednosti od 48 miliona funti.

GoAhead ADL BAE SYSTEMS Hybrid 400H

Go-Ahead London je prvi kupac nove generacije Enviro400H, sa prvih 39 autobusa koji ulaze u službu javnog prevoza u Londonu (Transport of London). Pored isporučenih 39, naručeno je još 26 autobusa.

GoAhead ADL BAE SYSTEMS Hybrid 400H

Descargar musica