Autonomni bus u Parizu

Autonomni bus u Parizu

Pariski prevoznik RATP testirao autonomnu vožnju specijalno opremljenog autobusa Iveco Urbanway Hybrid.

Pariski prevoznik RATP napravio je mali početak na automatizaciji i korak napred kupovinom samo nisko zagađujućeih vozila i onih sa nultom emisijom do 2025. godine. Ne samo da je RATP stigao prvi na takmičenju sa kompanijom Iveco koja koristi vozila sa ograničenjem depoa, nego radi i na programu bus2025. Rezultat toga će biti pogon na električne baterije ili biogas sa sve kupovinom do 2025. godine.

Iveco_Urbanway_12_Hybride_6120_RATP,_ligne_46,_Paris

Projekat automatizacije uključuje tri partije: RATP, French Alternative Energies and Atomic Energy Commission i Iveco. Model Urbanway hybrid dužine 12 metara opremljen je kamerama za navigaciju Lagny depot i poseduje pet senzora radara za detekciju prepreka.

Lagny je višeslojni podzemni objekat i korišćenje GPS-a je teško. Kontrolni sistem u autobusu takođe uključuje unapred programiranu mapu skladišta, a nekoliko različitih frejmova je obojeno u različitim lokacijama kako bi se kamerama omogućilo kalibriranje svog položaja.

Rezultat je autonomna vožnja autobusa. Lagny se organizuje sa numerisanim mestima za parkiranje i model Urbanway može samostalno da se kreće sa pristupne tačke do ostalih i obrnuto.

U vežbi za dokazivanje, vozač je prisutan dok se ti manevri odigravaju. Ipak, tokom nedavnih demonstracija za štampu, Urbanway je pronašao put do podruma Langy i savršeno se parkirao između dva istoimena modela.

Razvoj kapaciteta autonomne vožnje je deo evropskog autobuskog sistema u projektu za budućnost, odakle je RATP primio određena sredstva. Sve je počelo 2014 godine i autonomni Urbanway je bio aktivan sa Lagny skladištem do septembra 2017. Kontrolna oprema na autobusu predstavlja posvećenost probnom periodu, ali pre izbora bio je redovan član voznog parka kompanije RATP.

Iako Urbanway može sam da vozi, RATP nema težnju da ovu mogućnost preuzme na ulice. Umesto toga, firma vidi autonomiju kao sredstvo za efikasnije korišćenje resursa vozača, kaže menadžer projekta Autonomous Vehicle Clément Lucchesi.

Autonomija još nije ekonomična alternativa za ljude koji voze autobuse u skladištima, ali s vremenom može biti. Sa druge strane, nazire se kraj oštećenjima koja se mogu javiti prilikom manevrisanja.

Foto: commons.wikimedia.org

Descargar musica