I Njujork kreće na struju

I Njujork kreće na struju

Novi ekološki, potpuno električni autobusi koji podržavaju očuvanje životne sredine, tiši su od tradicionalnih autobusa i poseduju pogodnosti poput bežičnog interneta i USB portova kako bi poboljšali ugođaj putnicima.

U Njujorku je nedavno je započet trogodišnji pilot program sa 10 potpuno električnih autobusa sa ciljem da se smanji zagađenje i da se modernizuje vozni park njujorškog prevoznika MTA. Koristeći saznanja od prvobitne faze pilot programa, MTA namerava da naruči dodatnih 60 potpuno električnih autobusa. Vremenski okvir za veću porudžbinu diktiraće performanse autobusa tokom početne faze pilot projekta.

MTA_electric_bus

Nakon proučavanja iskustva korićenja sličnih sistema širom Sjedinjenih Američkih Država i širom sveta, MTA se odlučio da dva proizvođača naprave 10 potpuno električnih autobusa, koji su iznajmljeni za testiranje i evaluaciju tokom trogodišnjeg perioda u radnom okruženju grada Njujorka. Prvi od ovih proizvođača, Proterra, izabran je da dostavi pet električnih autobusa i šest stanica za punjenje električnih vozila u garaži. Drugi proizvođač, New Flyer, će proizvesti pet autobusa. Svi novi električni autobusi će sadržati mnoge pogodnosti za putnike poput bežičnog interneta i USB potrova.

Pored testiranja novih električnih autobusa, MTA je poručio 110 novih sutobusa na komprimovani prirodni gas (CNG) da saobraćaju preko Bronksa i Bruklina od sadašnjeg perioda do prvog kvartala 2019. godine. Nova vozila će biti prvi CNG zglobni autobusi dužine 18 metara i osvežiće deo postojećeg voznog parka od 781 autobusa dužine 12 metara. Zameniće najstarije autobuse i povećaće kapacitet prevoza. CNG autobusi imaju nižu emisiju zagađujućih čestica od dizel autobusa.

Descargar musica