Još 700 Van Hool autobusa iz Skoplja za Ameriku

Još 700 Van Hool autobusa iz Skoplja za Ameriku

Belgijski Van Hool je iz Amerike primio rekordnu narudžbinu za svojih 67 godina postojanja: 1.000 novih autobusa, od kojih će se čak 700 proizvesti u Makedoniji.

Američka kompanija ABC Companies, ekskluzivni distributer Van Hool autobusa u SAD i Kanadi, u kojoj sam Van Hool ima 38% udela, dostavio je narudžbinu za preko 1.000 novih autobusa za ta tržišta. Ugovor vredan preko 300 miliona evra predviđa isporuku nekoliko tipova turističkih autobusa.

vanhool_macedonia2

Prvi lot je već pušten u proizvodnju u Belgiji u četvrtom kvartalu 2014. godine i biće isporučen kompaniji ABC u prvom kvrtalu 2015. godine. Oko 300 luksuznijih turističkih autobusa Van Hool CX će biti proizvedeno u Koninhshojtu u Belgiji, dok će 700 standardnih turističkih autobusa Van Hool TX biti proizvedeno u pogonima Van Hoola u Skoplju u Makedoniji. Ugovorom su predviđene isporuke novih autobusa sukcesivno do 2017. godine.

vanhool_macedonia1 vanhool_macedonia3

Van Hool isporučuje vozila na severnoameričko tržište isključivo preko kompanije ABC Companies još od 1987. godine. Kompanija je od tada prodala preko 9.000 vozila, a sa novom narudžbinom će broj isporučenih autobusa značajno premašiti istorijsku prekretnicu od 10.000 komada. Van Hool je prvi put preuzeo vodeću poziciju na tržištu privatnih autobuskih prevoznika u SAD.
(Foto Saša Conić)

Descargar musica