MAN gradski autobusi samo iz Poljske

MAN gradski autobusi samo iz Poljske

MAN Truck & Bus AG koncentriše proizvodnju svih gradskih modela u poljskoj fabrici u mestu Starahovice.

MAN koncentriše proizvodnju gradskih autobusa u pogonima u mestu Starahovice u Poljskoj. Za to će biti neophodna investiija od oko 40 miliona evra, što će biti upotrebljeno i za razvoj nove generacije vozila, između ostalog. Finalna montaža autobusa će biti premeštena iz Poznanja u Starahovice tokom naredne dve godine.

MTB_Werk-Starachowice-02 MTB_Werk-Starachowice-01 MTB_Werk-Starachowice-04 MTB_Werk-Starachowice-03

U budućnosti će MAN koncentrisati kompletnu proizvodnju autobusa tamo i povećaće obim radne snage. Oko 900 radnika u Poznanju će imati garantovano radno mesto u Starahovicama. Ovom koncentracijom proizvodnje, MAN odgovara na slabu potražnju i postojeće predimenzionisane kapacitete.

Anders Nilsen, generalni direktor MAN Truck & Bus kaže da će svim radnicima biti zagarantovan prelaz u novu fabriku uz primamljive bonuse, dok će onima koji ne mogu da presele porodice ili ne mogu da pređu iz nekog drugog razloga, biti ponuđen posao u Volkswagenu u Poznanju. Nilsen je naglasio da MAN mora da poboljša efikasnost proizvodnje kako bi ostao konkurentan i da tom koraku nema alternative.

MTB_Werk-Posen-04 MTB_Werk-Posen-01 MTB_Werk-Starachowice-05 MTB_Werk-Posen-03man_poznan

MAN je deo Volkswagen divizije za privredna vozila koja ulaže u region Poznanja. Do 2016. godine će se podići hala za proizvdonju modela VW Crafter. Koristeći sve rezerve, Volkswagen može da otvori do 3.000 novih radnih mesta u Poznanju. Sa više od 10.000 zaposlenih u 4 fabrike, Poljska je jedna od najznačajnijih zemalja za proizvodnju priverdnih vozila MAN i Volkswagen. Značaj Poznanja će biti još veći otvaranjem fabrike za VW Crafter.
(Foto MAN Truck & Bus)

Uvoznik MAN autobusa i šasija za Srbiju:

Sejari d.o.o.
Autoput za Zagreb 15, 11199 Novi Beograd
Tel.: Centrala +381 11 2608 700
e-mail: info@sejari.co.rs
web: www.manbus.rs

Descargar musica