Mercedes eCitaro za Manhajm i Hajdelberg

Mercedes eCitaro za Manhajm i Hajdelberg

Sa tri nedavno isporučena autobusa Mercedes-Benz eCitaro, nemački gradovi Majnhajm i Hajlderberg uvode liniju na kojoj će saobraćati isključivo električni autobusi.

Prva linija potpuno električnog eCitaro autobusa u Hajlderbergu polazi od Glavne železničke stanice, preko hotela Zegarten na trgu Karlsplac, a potom do železničke stanice Altštat. Autobuska linija 20 prolazi kroz centar Hajlderberga svakih 20 minuta, pri čemu se očekuje da u budućnosti dva vozila pokriti četiri kilometra putanje sa 12 stanica. Jedna od autobuskih linija u Manhajmu polazi od polazi od železničke stanice Kefertal i putuje preko Vaserverkštrase do okruga Franklin, novom delu grada u kojem su nekada živeli članovi Američkih oružanih snaga. Druga linija počinje na trgu Prijateljstva i završava se na novom Tejlor industrijskom imanju, koje je nekada takođe pripadalo Američkim oružanim snagama. Po jedan eCitaro će prevoziti na svakoj liniji.

Historie trifft Zukunft! Vor dem Heidelberger Rathaus erläutert Oberbürger-meister Prof. Dr. Eckart Würzner die besonderen Anforderungen, die seine Altstadt an den ÖPNV im Allgemeinen und den eCitaro im Besonderen stellt.  History meets the future! In front of Heidelberg town hall, Mayor Eckart Würzner explains the special demands that his historic city places on local public transport in general and particularly on the eCitaro.

U Hajlderbergu, gde je Till Oberverder, šef kompanije Daimler Buses, predao vozila tehničkom direktoru kompanija RNV i gradonačelniku Hajlderberga, vozila će biti na putevima između 9:00 do 22:00 časa, a u Majnhajmu od 6:00 do 00:00. Ovo odgovara dnevnoj kilometraži od 200 kilometara ili više po vozilu koje obezbeđuju litijum-jonske baterije ukupnog kapaciteta 243 kWh. Dizajn baterija je modularan, sastoji se od 10 modula, svaki sa snagom od 25 kWh. Pored šest baterijskih modula na krovu vozila, četiri se nalaze na zadnjem delu autobusa. Vozila se napajaju pomoću combi-2 utikača. Cilj je kilometraža od 200 kilometara ili više za svako vozilo koji se mogu postići brzim dopunskim punjenjem tokom rada. Novorazvijeni uređaj za punjenje ima snagu od 150 kW i isporučuje se kompaniji RNV sa modelom eCitaro.

Kompanija RNV (Rhein-Neckar-Verkehr GmbH) je gradski prevoznik koji posluje u Hajlderbergu, Ludvigshafenu i Manhajmu i radi u tri države Baden-Vurtembergu, Rajna -Palatinatu i Hesenu. Ima vise od 2.000 zaposlenih, preko 180 tramvaja i gradskih vozova, kao i oko 180 autobusa.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica