Mihnen kupuje električne autobuse Ebusco

Mihnen kupuje električne autobuse Ebusco

Za potrebe minhenskog gradskog prevoznika MVG, holandski Ebsuco će isporučiti 4 solo i 2 zglobna električna autobusa, sa opcijom nabavke još 16 solo i 8 zglobnih.

Minhensko javno preduzeće Stadtwerke München (SWM) objavilo je nabavku 40 električnih autobusa za gradskog prevoznika MVG. Nabavka će se izvršiti preko holandske fabrike Ebusco koja je specijalizovana za električne autobuse, a prvih šest stiže sledeće godine.

Ebusco_ebus_mvg_1

Ebusco_ebus_mvg_2

Iako je Oktobarfest još uvek u toku, Minhen razmišlja unapred o dolasku prilično velikog voznog parka električnih autobusa. Za sada, javno preduzeće SWM je naručilo četiri solo električna autobusa (12 metara) od firme Ebusco i još dva zglobna modela dužine 18 metara. Očekuje se da će početi sa radom u Minhenu u drugoj polovini 2019. godine.

Ebusco_ebus_mvg_4

Jednom kada električni autobusi dokažu svoju vrednost, SWM može iskoristiti opciju uključenu u ugovoru. Kompanija Ebusco bi zatim mogla da isporuči još 16 solo autobusa i 8 zglobnih autobusa tako da prevoznik MVG može da raspolaže voznim parkom od 40 električnih vozila uskoro.

Ebusco_ebus_mvg_3

Solo električni autobusi imaju motor od 124 kW i litijum-gvožđe fosfatne baterije (LFP) od 362 kWh, kako bi se omogućila autonomija do 280 kilometara. Punjenje na 75 kW traje oko četiri sata kažu iz firme Ebusco pa pretpostavljamo da će autobusi biti punjeni tokom noći u garaži.

Izvor: Electrive.com, Foto SWM/MVG

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica