Britanski dabl dekeri za Berlin

Britanski dabl dekeri za Berlin

Alexander Dennis pobedio na tenderu za obnovu voznog parka spratnih autobusa gradskog prevoznika BVG u glavnom gradu Nemačke.

Alexander Dennis će vozni park berlinskog prevoznika BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) obnoviti troosovinskim autobusima na sprat tipa Enviro500. Autobusi za Berlin će biti dugački 13,8 m sa troja vrata, dva stepeništa i 80 sedišta. Biće u potpunosti prilagođeni zahtevima berlinskog prevoznika i omogućiće putnicima dodatni komfor uz inovativne stavke u konfiguraciji. Prva vozila treba da budu isporučena Berlinu 2020. godine.

Alexander_Dennis_Enviro500_BVG_Berlin_1

Dogovorena je inicijalna isporuka dva predserijska vozila. Nakon ispitivanja i probnih vožnji, garantuje se prihvat najmanje 70 vozila. U sledećem koraku, BVG planira kupovinu od 200 vozila tipa Enviro500 u bliskoj budućnosti. Po sadašnjoj odluci nadzornog odbora dozvoljava se nabavka od ukupno 430 vozila iz okvirnog ugovora. Maksimalni obim investicije iznosi 220 miliona evra.

Alexander_Dennis_Enviro500_BVG_Berlin_2

BVG u voznom parku ima oko 1.500 autobusa i samo prošle godine je prevezao 441 milion putnika. U voznom parku BVG-a je više od 400 dabl dekera, što je ujedno i najveća flota dabl dekera u kontinentalnom delu Evrope i jedna od najvećih u svetu.

Alexander_Dennis_Enviro500_BVG_Berlin_3

Predsednik UO BVG-a, Dr Sigrid Evelin Nikuta, rekao je: „Žuti dabl dekeri su dobro poznato obeležje Berlina. Tradicija će se sada nastaviti sa autobusima koje će napraviti Alexander Dennis. Zahvaljujući fleksibilnom ugovoru, moći ćemo da korigujemo broj kupljenih vozila zavisno od toga kako se kreće tržište električnih autobusa. Deo našeg plana je da elektrificiramo naš vozni park do 2030. godine.“

Kolin Robertson, generalni direktor kompanije Alexander Dennis je rekao: „Oduševljeni smo što je BVG, vodeći i inovativni evropski gradski prevoznik, odabrao kompaniju Alexander Dennis kao jedinog dobavljača novih spratnih autobusa. Naš inovativni model Enviro500 nudi mnoge pogodnosti BVG-u, njegovim vozačima i putnicima, što je Alexander Dennis već pokazao kroz prodatih 17.000 autobusa familije Enviro širom sveta. Ovo novo partnerstvo sa BVG-om je značajan korak napred u našoj strategiji proširivanja na evropskom tržištu.“

Alexander_Dennis_Enviro500_BVG_Berlin_4

Autobusi Alexander Dennis Enviro500 su po tvrdnji proizvođača među najboljim među troosovniskim dabl dekerima, sa ekonomičnom potrošnjom goriva zahvaljujući lakoj konstrukciji od aluminijuma. Probne vožnje ovog autobusa su u Berlinu u oktobru 2015. godine. Alexander Dennis je nakon toga učestvovao u višestepenom tenderskom procesu BVG-a i na kraju bio izabran da snabdeva Berlin novim spratnim autobusima.

BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) je motor koji pokreće Berlin već skoro 90 godina. Sa gustom mrežom linija, modernih vozila i odlične usluge, najveći nemački gradski prevoznik značajno doprinosi kvalitetu života u glavnom gradu i okolini. Gustina mreže i kvalitet berlinskog gradskog prevoza se kotiraju mežu najboljima i na međunarodnom nivou. BVG ima mrežu od 10 metro linija, 22 tramvajskih linija i preko 150 autobuskih linija kao i 6 trajektnih linija. Sa oko 3.000 vozila, 14.600 zaposlenih opslužuje grad od 3,5 miliona stanovnika i zonu od ukupno 900 kvadratnih kilometara. Godišnje BVG autobusima i šinskim vozilima napravi preko milijardu putovanja.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica