Minhen testira CapaCity

Minhen testira CapaCity

Od danas u Minhenu probno saobraća 20 metara dug zglobni autobus koji će se, prema najavama gradskog prevoznika MVG, u perspektivi nabavljati u električnoj varijanti.

Grad Minhen planira da postepeno širi mrežu autobuskih linija u gradu i da taj vid prevoza učini još atraktivnijim svojim stanovnicima. Imajući to u vidu, gradski prevoznik MVG (Münchner Verkehrsgesellschaft) testira različite tipove autobusa sa različitim kapacitetima.Od danas, ponedeljka 5. oktobra, u javni saobraćaj na ulice Minhena izlazi zglobni autobus CapaCity proizvođača Mercedes-Benz. Sa dobrih 19,7 metara dužine, vozilo je za skoro dva metra duže od standardnog zglobnog autobusa. Sa konfiguracijom sedišta za MVG, ovo vozilo nudi prostor za 115 putnika, što je između autobuskog voza (autobusa sa prikolicom) koji nudi 130 mesta i običnog zglobnog autobusa koji u Minhenu nudi kapacitet za svega 100 putnika.

Mercedes-Benz CapaCity za MVG Minhen

Mercedes CapaCity će se ispitivati na linijama gde obično saobraćaju autobuski vozovi.

Privlačna alternativa na opterećenim linijama

„Ekstra dugačak zglobni autobus je alternativa za linije na kojim klasični zglobni autobusi dostižu granicu kapaciteta. Autobuski vozovi mogu da budu od pomoći ovde. Međutim, ne postoje planovi za elektrifikaciju autobuskih vozova. Mercedes CapaCity, sa druge strane, nudi ovakvu perspektivu. Na taj način bi mogao da se uklopi u našu sve veću flotu električnih autobusa,“ rekli su u MVG-u. „Želimo da isprobamo sve mogućnosti novog autobusa na linijama MVG-a i da se uverimo da je ovakav tip vozila pogodan za buduće nabavke. Ispitaćemo kako se naši vozači i mehaničari snalaze sa vozilom. Takođe nas zanima kako će se naši putnici raspoređivati po autobusu, naročito za vreme saobraćajnog špica.“

Mercedes-Benz CapaCity za MVG Minhen

CapaCity za minhenski MVG je dugačak 19,7 metara, ima 4 vrata i prozirnu harmoniku.

Enterijer autobusa je posebno prilagođen potrebama prevoznika MVG. Široki prolazi i veoma prostrane zone za stajanje kod vrata bi trebalo da omoguće nesmetanu izmenu putnika na stanicama i dobru fluktuaciju putnika kroz autobus. Harmonika je prozirna sa leve i desne strane i propušta svetlost čime zonu zgloba čini atraktivnijom za putnike. Ovo takođe doprinosi boljem protoku putnika.

Ovo nije prvi put da je ovakvo vozilo na testu u MVG-u. Mercedes CapaCity je već bio na probi 2017. godine da bi se utvrdilo da li skoro 20 metara dugačko vozilo može da bude pogodno za putnu mrežu Minhena. Ovaj put autobus će se testirati u redovnom saobraćaju i to na linijama gde obično saobraćaju autobuski vozovi.

Izvor: MVG.de

2 comments

  1. A može li beograd da testira

  2. Thank you!!1

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica