Otokar Kent od 21 metar za Istanbul

Otokar Kent od 21 metar za Istanbul

Turski Otokar će za javnog prevoznika IEET iz Istanbula napraviti 100 zglobnih autobusa sa 4 osovine i dužine 21 metar.

Novi autobusi Otokar Kent C dužine 21 metar imaće kapacitet od 200 putnika. Javni prevoznik IEET je pozvao Otokar na potpisivanje ugovora kojim će se Istanbulu isporučiti ukupno 100 ovakvih zglobnih autobusa tokom naredne godine. Otokar će takođe obezbediti i održavanje vozila tri godine. Ugovor je vredan 60 miliona evra.

Otokar je već poznata marka autobusa u Istanbulu. Preko hiljadu njihovih autobusa saobraća u tom gradu od 2012. godine. Za to vreme su se veoma dobro upoznali sa uslovima i izazovima saobraćaja u jednom od najvećih svetskih gradova. Novi Otokar Kent C dužine 21 metar je upravo rezultat razvoja na osnovu iskustava iz Istanbula. Cilj je bio da se proizvede zglobni autobus visoke pouzdanosti u otežanim uslovima eksploatacije. Pri tome ovaj zglobni autobus mora da bude bezbedan, komforan za putnike i ekonomičan za prevoznika. Prilikom razvoja vozila se vodilo računa o savladavanju uspona, postojećim saobraćajnim sistemima i uslovima na saobraćajnicama, kao i o vremenskim uslovima u kojim vozila rade.

Otokar Kent od 21 metar za Istanbul

Druga, treća i četvrta vrata na dugačkom zglobnom autobusu Otokar Kent C će se otvarati ka spolja. Foto Otokar Europe SAS

Otokar Kent C sa četvoro vrata i četiri osovine

Otokar Kent C za Istanbul će imati četvoro vrata, od kojih se troje otvara ka spolja. To bi trebalo da ubrza izmenu putnika na stanicama, tvrdi Otokar. Vozilo je potpuno niskopodno i klimatizovano, a proizvođač naglašava i dobru zvučnu i toplotnu izolaciju prostranog putničkog salona.

Otokar tvrdi da je u zglobni autobus dužine 21 metar građen moćni motor sa visokim obrtnim momentom. Uz njega je ugrađen menjač čiji „Super Eco“ mod vožnje optimizuje stepen prenosa i doprinosi manjoj potrošnji goriva. Poslednja, četvrta osovina je prateća sa nezavisnim vešanjem i smanjuje vozilu ukupan radijus okretanja. Autobus ima ugrađen i elektronski sistem upravljanja prikolicom čime se otklanja njeno zanošenje i koji ograničava snagu i obrtni moment motora iz bezbednosnih razloga.

Za bezbednost su zaduženi i sistemi asistencije vozaču koji prate situaciju oko autobusa. Oni prepoznaju pešake i bicikliste u slepim uglovima i alarmiraju vozače u rizičnim situacijama.

Otokar Kent od 21 metar za Istanbul

Prateća osovina sa nezavisnim vešanjem smanjuje autobusu ukupan radijus okretanja. Foto Otokar Europe SAS.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica