NS: Vandali uništavaju nove nadstrešnice

NS: Vandali uništavaju nove nadstrešnice

U skladu sa proširenjem mreže linija i potrebama putnika, u Novom Sadu je počelo opremanje autobuskih stajališta novim nadstrešnicama i pratećom opremom, te rekonstrukcija postojećih stajališta.

Nove autobuske nadstrešnice se postavljaju na dvadeset lokacija u gradu. Nadstrešnice su duge šest, široke dva metra, a urađene su od „Leksan“ višezidnih ploča, otpornih na udar i starenje. Ploče su veoma male težine i poseduju zaštitni sloj protiv UV zračenja. Sama konstrukcija autobuskog stajališta je napravljena od pocinkovanog i plastificiranog metala i samim tim je otporna na spoljne uticaje i koroziju. Osvetljenje na city light-u postignuto je led rasvetom, a staklene površine su od kaljenog stakla debljine šest milimetara.

nova nadstresnica

Paralelno sa postavljanjem novih, popravljaju se stara stajališta. Zamenjuju se pohabani, zarđali i na bilo koji način oštećeni delovi stajališta.

Podsećamo, Odlukom o javnom prevozu putnika u Novom Sadu propisano je obavezno postavljanje stajališnog stuba sa redom vožnje na stajališta. Kako bi puticima učinio ugodnijim javni prevoz, JGSP „Novi Sad“ je sklopio ugovor sa kompanijom „Maxim&co“ za dodatno opremanje i uređenje stajališta u Novom Sadu kako bi Novosađani dobili prevoz kakav zaslužuju.

ostecena nadstresnica

Nažalost, vandali su odmah po postavljanju razbili novopostavljenu nadstrešnicu na Bulevaru Evrope, čime su obezvredili napore preduzeća da putnicima olakša i učini kvalitetnijim javni prevoz. Ovakvo vandalsko ponašanje nije usamljen slučaj, budući da se svakodnevno suočavamo sa lomljenjima delova stajališta, cepanjima redova vožnje, pa čak i odnošenjem celih nadstrešnica. Zbog toga smatramo da je potrebna sistematska akcija kako bi se ovakvi nemili događaji sprečili i iskorenili, te bila sačuvana imovina JGSP „Novi Sad“, koja je ujedno i imovina svih Novosađana.

JGSP “Novi Sad”

Descargar musica