OTOKAR PRAVI 750 AUTOBUSA ZA ISTANBUL

Turski Otokar dobio posao vredan 124,8 miliona evra za proizvodnju 750 solo autobusa Kent za Istanbul.

Istanbulski gradski prevoznik IETT je tokom prošle godine raspisao ukupno tri tendera, svaki za nabavku 250 autobusa. Otokar je pobedio na sva tri i svih 750 autobusa će biti na ulicama Istanbula tokom 2013. godine.

Navodeći da je pomno pratio aktivnosti u ostvarivanju svetskih standarda javnog prevoza u Istanbulu, jednom od najnaseljenijih gradova u svetu, Serdar Gorguc, generalni direktor Otokara je rekao: „Na našu 50-godišnjicu smo izabrani da radimo autobuse za Istanbul. Verujem da će autobusi Kent doprineti povećanju kvaliteta života u Istanbulu. Značaj javnog prevoza se povećava zbog globalnog rasta broja vozila i zagađenja, kao i teškog saobraćaja, što je jedan od najvećih problema svake metropole. Jedan od glavnih prioriteta svakog grada je sistem javnog prevoza,“ rekao je Gorguc i dodao: „Drago nam je što ćemo podržati razvoj Istanbula, najnaseljenijeg turskog grada sa preko 17 miliona stanovnika. Otokar svoj doprinos razvoju Istanbula daje kroz moderna, ekonomična i ekološka vozila.“

Kent je autobus dužine 12 metara sa kapacitetom od 103 putnika, opremljen sistemom automatskog gašenja požara, EBS sistemom i nezavisnim prednjim vešanjem. Kent je dobitnik Specijalne nagrade za koju dodeljuje „European Bus&Coach Week“ i Nagrade za najbolji dizajn koju dodeljuje „Design Turkey Industrial Design Awards“. Ovaj autobus se koristi u svim većim gradovima u Turskoj i u pojedinim evropskim gradovima.

Izvor: Otokar
Foto: Saša Conić, Autobusi.NET

One comment

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica